pondělí 11. října 2010

Happy Thanksgiving - Den díkuvzdání

Dnes se u nas slavi Thanksgiving, trosku nekonvencni Den dikuvzdani. Hlavni chod je pecena kruta a jako zakusek pak dynovy kolac. Mezi tim spousta dalsich priloh a dobrutek! My jsme meli veceri v sobotu protoze v nedeli jela dcera s pritelem k jeho rodine a dnes to zase slavi muj syn z pritelkyni u nich. Kruta byla krasne vypecena a dobreho jidla a piti bylo vic nez dost.Vecer probehl pohodove ale dobrou naladu prece jen poznamenala dost zavazana udalost. Po tydnech a tydnech prace na strese Neil ve ctvrtek delal dalsi upravy na balkone a uz za tmy pri uklizeni spadl.Nasla jsem ho v bezvedomi na zemi se zakrvacenym oblicejem. Ma pohmozdenou celou levou stranu na kterou nejspise dopadl-nic si nastesti nepamatuje.Hlava je v poradku. Doktor nevyloucil zlomena zebra ale z rengenu se to nedalo presne vycist. Kycel je nastesti cela i kdyz cela kycelni oblast je jedna velka podlitina.Take rameno je poradne pohmozdene. Je mi porad jeste spatne pri pomysleni ze mnoho nechybelo a mohl byt zmrzaceny a nebo to vubec nemusel prezit.


Today is Thanksgiving,which means turkey and pumpkin pie and many other goodies in between! We had our Thanksgiving dinner Saturday because my daughter was celebrating it with her partners parents Sunday and my son with his girlfriends family today. The turkey was perfect, the food was delicious but there was one thing that marked the happy gathering. After weeks of working on the roof, Neil was finishing some stuff on the balcony on Thursday evening and fell down.I found him on the ground unconscious with bloody face. His head is ok, his left side of the body took the impact ( he doesn't remember anything).The doctor couldn't tell if some ribs were cracked but his hip is not and that's a good news.He is bruised very badly but I am very grateful that he is not crippled or dead...........very sickening thought.


V nedeli rano jsem se pustila do uklidu kuchyne,zbylo dost jidla nejmene na dalsi dva dny a z Neilem jsme tu zustali sami dva.

Sunday I started cleaning the kitchen, we have enough left overs for few days. It was just Neil and I at home.

Podzimni pocasi,vytopeny dum a klidne odpolende jako stvorene pro rucni prace.

Fall weather, warm house and peaceful afternoon just perfect for some craft time.

Vytahla jsem tedy klubko a jehlice a nahodila ocka . To je moje terapie.

I pulled out my knitting needles and cast on the stitches. That is my mind therapy :)


Popis v anglictine tady.

Free pattern from Knitty for fingerless gloves.
Posted by Picasa

11 komentářů:

Hortenzie řekl(a)...

Ahojky Mončo,

no, koukám, že se nenudíš.. Je dobře, že vše šťastně dopadlo. Jídlo vypadá parádně. Moc se mi líbí i Tvá kuchyň a je tak velká.. ah..

Pohodový den. Eva

Gabi řekl(a)...

Monika, máš v sebe dáku zázračnú silu, s ktorou si sa dokázala povzniesť natoľko nad manželov úraz, že si dokázala pripraviť takú krásnu a veľkolepú hostinu? Máš môj obdiv, mňa, totiž, podobné zážitky dokážu poriadne rozhodiť.
V poslednom období používame rovnakú ilhicoterapiu:) Máš nádherne natieňovanú vlnu.Príjemné dni a veľa zdravia. Gabi

Věrka řekl(a)...

Moni,
tak hlavně ať je manžel brzo v pořádku.
Kuchyň máš opravdu nádhernou... a jídlo vypadá fantasticky.
A díky moc za popis... snad to mamka v Aj zvládne... protože přesně takové rukavičky nutně potřebuju :-) ... pletení já neholduju ...
hezký den Věrka

zcdl řekl(a)...

ahoj Monika, manzelovi prajem skore doliecenie....musel to byt hrozny sok...ale vsetko sa zvladlo, tak si to uzivajte..jedla mate dost xixi

Anonymní řekl(a)...

No teda , chudak Neil takhle si namlatit ,jeste stesti ze to takhle dobre dopadlo.Souhlasim se vsemy ze mas moc hezkou kuchin urcite se vni dobre pracuje.U nas se kruta tradicne pece na vanoce tak si jeste chvili pockame.Podle fotek je videt ze jste to dobre oslavili .Liz

Evik řekl(a)...

Moni, teda z pádu manžela mi naskočila husí kůže úlekem. Hlavní je, že se to oběšlo bez vážného zranení. Přeju ať je brzo v úplném pořádku!
Je vidět že i přes pád jste si den krásně užili.Jídlo vypadá skvěle a ta tvá kuchyň ... aaach. Si můžu nechat jen zdát, tíše závidím :))
Jsem moc zvědavá na výsledek tvé terapie s jehlicema. Ta barevná vlna vypadá pěkně, líbí se mi ;)

Krásný den
Eva

Ivana řekl(a)...

Monika, tak tomu sa hovorí "dobré" načasovanie.To len keby "náhodou" ste nemali za čo pri stole poďakovať, tak v tento Thanksgiving určite dôvod bol.Dúfam,že je všetko o.k. Z fotiek vyžaruje pohoda a pokoj, tak si to užívajte.Pekný deň.Ivana

mischka řekl(a)...

Přeji manželovi brzké zotavení a ať nezůstanou hlavně žádné následky.
Mě uchvátila ta zimní zahrada :-)

Aloha přátelé... řekl(a)...

Moni, preji Happy Thanksgiving! My slavime o mesic pozdeji (manzel American:).
Uplne me trnulo s tim Tvym silenym pribehem. Jeste ze je vicemene v poradku. Ty chlapi:))))
Jidlo ale vypada super.Uz se take tesim na krocana. Sice jsou to nervy, ale pripravuji ho rada.
Mej se moc krasne a posilam Neilovi hodne zdravi at je mu brzo uplne dobre.
Jana

Helena Davidová řekl(a)...

Moni, úplně mě mrazí! Pevně věřím, že se Neil brzo zotaví! Brr! Úrazy mě dost děsí!
A teď k tomu krásnému, jídlo, tvoje kuchyň i vyprávění o slavení je moc pěkné. A popis, respektive tvé pletení vypadá perfektně, taky by se mi hodily, ale asi nestíhám :o)
Moc zdravím Helena

Martina řekl(a)...

Hi Moni, sad to hear about the accident on a happy day like this - but hopefully, all will ne OK, So important to have a little ritual, like your knitting, to find peace. Mine is having a hot bath - that's what im going to do now! Have a happy week!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření