úterý 19. října 2010

Dortova modelovaci hmota - Fondant

Neni to nadhera? Takove krasne barvicky. Udelat jedlou modelovaci hmotu na zdobeni dortu neni vubec slozite. Receptu je mnoho ale ja vcera "zakopla" o tento,  ktery je z marshmallow. Ty dame na par vterin do mikrovlne trouby az zmeknou a zacnou se roztekat. Pridame praskovy cukr, kapku prichute a potravinarske barvy a vypracujeme hmotu z ktere pak muzeme vyvalovat a vykrajovat vsemozne tvary nebo pokryt rovnou cely dort. Ruce a nacini si muzeme namastit aby se nam lepe pracovalo.

Isn't this beautiful? Such a pretty colors. To make fondant is not that complicated.There are many recipes, this one is made with marshmallows.





Fotky jsou stazene z Google
Images from Google search
Posted by Picasa

11 komentářů:

Věrka řekl(a)...

páni zírám... teda Moniny, jestli umíš vytvořit takhle krásný dorty!!!
Ty by mi bylo líto i sníst, vypadají nádherně. Receptík jsem už taky někde viděla, ale zatím jsem do hmoty nepustila... uvidíme v únoru... třeba zkusím.
hezký den Věrka

Mili řekl(a)...

Ahoj Moniko, děkuji za návštěvu u mně:-)stejně jako u Tvých rukaviček, taky jsem v průběhu pletení přišla na nějaký ty chybičky, co by šlo udělat lépe..no ale celý to spárat a znovu?? to se mi nechce :-)
Hmota na dortík, no úžasný nápad, to jsem měla objevit před měsícem, by se mi to hodilo..tak snad nezapomenu, až budu příště zase dortíkovat :-)
Držím palečky, ať je Neilovi brzy líp a můžete si užívat domácí pohodu! papa, Mili

Věrka řekl(a)...

tak teď jsem si přečetla, že jsou fotky stažené... ale nepochybuji o tom že tvůj bude stejně krásný...

REDNEVAL řekl(a)...

Ahoj Moni, to vypadá úžasně!!!

Mně se líbí ty Gerbery na dortu, to je něco!!!
Krásná podívaná!!
Jarka

Helena Davidová řekl(a)...

Teda Moni, ty jsi poslední dobou moje velká inspirace! Úplně hýříš báječnými typy. Tohle určitě vyzkouším, tu a tam se tady "peru" s marcipánem, zatím mám pocit, že vyhrává on...modelovat něco maličkého, to by ještě šlo, ale potáhnout celý dort...
Moc díky za typ, zdravím Helema

Ivana řekl(a)...

Tak toto ja môžem, vyskúšala som marcipánovú falošnú poťahovaciu hmotu /volá sa Varna/ a je to veľmi efektné. Určite vyskúšam aj s marshmallows.Pekný deň.

mokopa řekl(a)...

Moni, musím se přidat k helence, fakt jsi naše inspirace...o rukavicích si nechvám snít, protože pletení je snad jediná věc do které jsem ještě nepronikla :o) na Neila myslím...někdy jsou to věci mezi nebem a zemí a moc držím palce.
Dortík vypadá jako jarní svěží zahrádka...takový žužu:o))

moc děkuji a jsem s vámi Mokopa

Martina řekl(a)...

Wow! Must be such fun to make a cake like this! Have a great wednesday Moni!

Zápisky jedné knihovnice řekl(a)...

tak to je perfektní nápad, není to tak moc pracné jako marcipán.

Martina řekl(a)...

Ahoj Moni:-)
To je nádhera,Asi recept vyzkouším,až bude příležitost,jen kdybych uměla tak krásně zdobit.
Moni,doufám,že je muž konečně v pořádku.Je moc dobře,že jsou dnes takové vymoženosti jako laser.Přeji moc,moc zdravíčka,Ať už je manžel zase jako rybička(jen na střechu ho už letos nepouštěj).
Moni,meilik jsem nestihla,omlouvám se.Za týden budu mít větší volno,tak ti snad stihnu došít co chci poslat,nebo ti balíček do vánoc nedojde:-(.
Jinak tu máme sychravo,prší a vypadá to na první sníh.Prostě pravé podzimní plískanice.
Přeji tobě i rodince pohodu,zdraví a hezké dny.Pa Mar´ta

Anonymní řekl(a)...

Tak tenhle recept musim dat nasim vnuckam oni radi pecou a tohle se jim bude libit vypada to jako plastelina tak si stim budou moct hrat a tvorit.Liz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření