čtvrtek 30. ledna 2014

Kettle Corn

V sobotu jsme hlidali Makeefa. Bylo krasne slunecno a kdyz se vyradil na zahrade, rozhodli jsme se, ze pujdeme na chvilku na plaz.

We babysat Makeef this Saturday. It was a beautiful, sunny day and when he was finished playing in the yard, we decided to go to the beach for a bit.






  Je par kilometru od domu, pekne z kopce dolu a mi se najednou ocitli v jinem svete. Husta mlha vsude kolem nas. Nakrmili jsme racky a rychle spechali domu za slunickem.

 It is just few km down the hill from our place but it was like a different world there. Thick fog everywhere around us. So we fed the seagulls and hurried back home to enjoy the sun.










Dalsi kousek zrenovovaneho nabytku. Nejdriv pekne obrousit vrchni desku.
Another  shabby chic side table done. First I had to strip the top.


Tu potom znovu namorit tmavou barvou a muze se zacit pracovat. Poprve namodro....
Then I stained it with dark color and I started working on the bottom part. First the blue...


 podruhe svetle sediva
then the light gray


 a opatrne brousit.
and careful sanding.
 Jeste navoskovat a je hotovo.
Then some wax and it is done.


Mam tyhle renovace moc rada.
 I love these projects, they are so much fun.


Zrovna jsem dodelala tuhle " na sladko" prazenou kukurici abych mela neco na "zobani' pri psani. Je moc dobra a tak se svami podelim o recept  a  tady je video, kde i bez prekladu uvidite jak na to. Rozehrejeme si olej na stredni teplote, pridame cukr a kukurici a priklopene poklickou stale pohybujeme po plotynce aby se cukr ani kukuricna zrna nepripalila.  Cukr v oleji karamelizuje a kukurice zacne praskat. Kdyz uz praska jen jednou ci dvakrat za vterinu "pop corn'' je hotov.
1/4 hrnku rostlineho oleje (ja pouzila kokosovy)
1/4 hrnku cukru (muze byt i hnedy)
1/2 hrnku kukurice na prazeni 



I just finished making this delicious Kettle corn, This is a good recipe you may want to try. Watch the video too. I used organic coconut oil instead and also brown sugar because Dominik didn't want me to use organic coconut sugar. He felt that would be way too healthy lol. He is such a sugar junkie :)) 





12 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Ahojky Moni!Co to vidím v Canadě a není sníh??????????To jsem paf:-)Ten stolík se nádherný jsi fakt šikulka!!!Kukuřici bych si dala pošli jí helikoptérou :-)Díka !Pa Dája

Lezarts řekl(a)...

U nás máme zase sníh, ale chybí sluníčko:-) Gratuluji k perfektní renovaci, stolek nadělá ještě hodně parády!!!

Martina řekl(a)...

Love these pix and glimpses into your life Moni - and how you are always so creative and manage to do things - great! Happy weekend!

Helena Davidová řekl(a)...

Moni, úžasné fotky, ti racci a ten váš mrňous,co už je vlastně velký kluk...
Před tvou šikovností hluboce smekám, ten stůl je perfektní!
Pop corn jsem doma nikdy neměla odvahu udělat (vždy jen v mikrovlnce kupovaný pytlík), ale ve filmech se mi líbí to praskání na plotně :o)
Moc zdravím, Helena

Ajka řekl(a)...

Krásně tam máte:-)
Ajka

Ella řekl(a)...

Moni koukam ze je to u vas v zime jako u nas ,doma slunce modra obloha a sjedem s kopce a mlha ze neni videt ani na krok.Stolek se mi libi ,mam rada kombinaci dreva a svelte barvy.Jsi sikovna a ne aby jsi ho zase prodala ale z druhe strany kdyz nekdo dobre zaplati tak proc ne ,ty budes zase mit co delat.Makeef uz je vely kluk a nez se nadejete tak bude dalsi vnoucatko.Mejte se hezky a uzivejte si slunicko .

Moncha řekl(a)...

Elli, stolek uz je prodany a ja mam plnou mistnost dalsich "projectu" :))

rêve de vivre řekl(a)...

Moni, Ty si v týchto renováciách neskutočná. Je to nádherný stolík a krásne pretvorený. Klobúk dolu. Andrea

Reia Aria řekl(a)...

Jůů Moni u vás je tak krásně a sluníčko, já chci taky na pláž! :-) Stolek se moc povedl, není nad štetec s barvou ;-). Posílám pozdravy

simpl řekl(a)...

Moni, jsi velmi zrucna a sikovna. Fotky jsou povedene, moc se mi libi. Prazenou kukurici si nejak nedovedu predstavit, ale ja ji nemusim ani moc na slany zpusob, i kdyz jednou za cas na ni dostanu chut a pak zboucham plny pytlik. Asi to telo chce, tak si to vyzada :-)
Mej se pekne. Ditta

Marťula řekl(a)...

Ahoj Moniko
Moc zdravím do té dálky a přeji hezkou neděli.Fotky z vycházky jsou moc hezké.Zaujala mě fotka s racky a hlavně se mě líbí ty kamínky.
Stolek dostal nový nátěr a je teď supr.U nás dnes pod mrakem,včera bylo nádherné slunce.Odpočívám po obědě a studuji webíky.
Marťula

Unknown řekl(a)...

Moni,vy tam máte tak krásnou přírodu! Strašně ráda si prohlížím tvé fotky! M.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření