pondělí 6. ledna 2014

Dvere za vanocnimi svatky se zavrely a leden vnesl pohodu "obycejnych" dnu. Mam zase vice casu delat veci ktere mne bavi. A abych vyvazila vysedavani u kolovratku a dalsi sedave zaliby, vyrazim denne na 4-5 kilometrove prochazky. Pocasi nam nastesti preje.  A protoze po "vyslapu" prijde vhod neco tepleho ale rychleho, tady je recept  na "plnene topinky".  Na olivovem oleji osmahneme cibulku a pridame nakrajene houby (ja mela zmrazene lišky). Okorenime podle chuti a dusime az jsou houby mekke. Mezitim si pripravime platky chleba a syra (co dum da, u me to byl cedar :)) Kazdy platek chleba z vnejsi strany namazeme maslem  a na vnitrni  polozime platky syra.  Pridame houbovou napln, chleby pritiskneme k sobe a  na rozehrate panvi  opeceme do zlatova.  Je to mnamka!

 Now that the holidays are over, things are back to normal. I have more time to do stuff I like once again and to balance the time I spend sitting at my spinning wheel or doing other crafts, I started walking longer distances. 4-5 kilometers a day. When I come home I want something quick and warm and comforting. This grilled cheese sandwich is just it. It is a regular grilled cheese, but with a little twist. I fried some onions and mushrooms ( I had frozen chanterelles mushroom ) seasoned to taste and filled the bread (with the cheese) before I fried it. Yammy!






Vlnění....
Fun with fiber....








11 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Ahoj Moni ,krásný vstup do Nového roku!!!Mňam to si udělám ,takový fajn chlebík:-)Mám v ledničče namražené praváky,snad to bude také dobré.Předena mají moc krásné barvy,to zas bude krásy!Zdraví Dája.

Baru řekl(a)...

Ahoj Moni, to jsem se zase pokochala, chlebík voní až sem(a že je to kousek)a vlna je překrásná!!!! Krásný Nový rok ;o) Baru

Finextra řekl(a)...

Ależ piękna ta niteczka na dobry początek roku!

Helena Davidová řekl(a)...

Moni, tu tvoji topinku bych si tedy fakt dala! U vás nejsou takové mrazy? Adam má kamaráda ve Vancouveru - prý 27 mínus! Brrr!
Jo a vlnu máš nádhernou!
Posílám pozdravy, Helena

Monika řekl(a)...

Heli, ve Vancouveru určitě - 27 není. Teď je tu v noci kolem nuly a to už je dost chladmo. Možna někde v horách ?

Ella řekl(a)...

Moni ty jsi ten rok zacala krasne barevne ,uplne zasnu jak krasne predes .

Kaiva L. řekl(a)...

Milá Moničko, přeji ti v novém roce 2014 moře domácí pohody, zdraví a spusty tvůrčích nápadů.
Chlebíček vypadá výborně, určitě ho vyzkouším, ale tak dlouhé procházky si nechám až na jaro.
Vlna se mi také moc líbí, krásné barvičky. Moc zdravím. IVA

Lezarts řekl(a)...

Tak po takové mňamce, bych musela asi běžet minimálně maratón:-D
Krásné barvy, to se musí krásně štrykovat:-D

Unknown řekl(a)...

Moni, krásný a pohodový Nový rok přeji! Nádherně vlníš, to bude teploučký svetřík či jiný doplněk ... Topinka vypadá tuze lákavě a jistě chutná výborně! Moc se mi líbil Váš holčičí pobyt a procházky... Hezké /a ne moc mrazivé/ dny, pa Maru

Monika řekl(a)...

Maru K, muzes pridat link na tvuj blog? Nemuzu se tam prez google circles dostat!

Martina řekl(a)...

HAPPY NEW YEAR daer Moni! Love that violet wool here - so lovely for a scarf or a swetaer!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření