sobota 26. ledna 2013

Crochet Doll

Stale kaslu a mam zacpane dutiny a tak odpocivam. Pustila jsem se do hackovani panenky, tenhle napad nosim v hlave uz dlouho ale nejak nikdy nebyl cas ho uskutecnit.  Delam si poznamky abych mohla pripadne napsat popis.  Brzy vam ukazu, jak pokracuju.

I am still coughing and stuffed up and therefor I am resting a lot. I started making this crochet doll, something, I had in my head for a while, but never got to it. It's coming along quite nicely, and I am trying to make notes as I go , for I would like to write a pattern for it. I'll keep you updated.




Pred nedavnem jsem na aukci sehnala tenhle stary navijec vlny(druha fotka) a dnes jsem si od jedne clenky naseho Zdruzeni Pratel Vlny dokoupila dreveny "stojanek" (jiste ma cesky nazev ale ja si ho bohuzel nemuzu vybavit :)) Jak uz to tak nekdy byva, zrovna vcera jsem se hodne rozmyslela v obchode, jestli si ho mam koupit ale nechtelo se mi za nej utratit tolik penez. Dnes jsem otevrela email se zpravou, ze je jeden k mani  a to za tretinu ceny!  Proste nekdy se to tak stane........


Not that long ago I bough this vintage wool winder (second photo) on eBay. Today I've got wooden swift from a member of our guild . I believe, that things come to you in certain way and that there is time for it too! I was looking at swifts just yesterday in the store, but decided against it since it was  little pricey.  I opened my email today and there was one available to buy from the guild  for a third of the price I would have paid yesterday. Sometimes the universe just works this way.......




Urcite si mnohe z vas pamatuji na tyhle retro navijece. Ja tedy ano :)
Maybe you remember these, I do :)






 Tady mnohem prehlednejsi fotla z internetu. Na dreveny stojan se nasadi pradeno a to se navine do klubka.
Much nicer photo of above, that I found on internet. You put the skein on the swift and wind it into a ball.



 Syn vcera vyrazil do Campbell River, mestecko asi 40km od nas a tak jsem se snim svezla (navstivila obchod z vlnou)  a za oknem auta si uzila i trosku modre oblohy.  I kdyz bylo asi 7 C. foukal studeny vitr ale ja mam tuhle cestu moc rada, protoze ji vic nez pul vede primo kolem oceanu.

Yesterday my son drove to Campbell River , little town  situated about 40km north of Merville  and I went along.  It was 7C  the wind was cold and I was happy to be inside the car, but....  I love the ocean view!



5 komentářů:

Korfela řekl(a)...

Moni .. panenka vypadá úžasně ... těším se ... miluji bytůstky
Navíječ vlny vypadá velmi dobře ... gratuluji ... u mne minule zas vyhrála pomocnice židle ... prala jsem se s vlnou celý večer ... :-D

Kaiva L. řekl(a)...

Moní, pěkně jsem si s tebou užila cestu. Krásné výhledy tam u vás máte.
Na panenku se těším a musím ti říct, že jeden starý navíječ na vlnu mám ve svých památkách p babičce.
Pěknou neděli Iva

www.tocomebavi.blog.cz řekl(a)...

Moni,tak tu cestu kolem oceánu bych si užila taky moc ráda.Pro nás suchozemce by to bylo určitě mnohem neobvyklejší a vzácnější.
No a panenka už teď vypadá moc hezky!!!

Helena Davidová řekl(a)...

Moni, gratuluji k dobrému nákupu, díky za krásné fotky a přeji rychlé uzdravení!
Pa, Helena

Jill řekl(a)...

V životě bych neuhodla, že to je navíječ vlny :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření