neděle 13. ledna 2013

oh deer....

Jak se vam libi muj novy srnec a srnecek? Me se libi moc!

Do you like my new deer? I love them!




 Take se mi libi keramicka sovicka od  svagrove, dekuji Joy! a  keramicka houbicka od dcery (horni obrazek).

 I also like this lovely ceramic owl ornament from my sister in-law, thanks Joy! and ceramic mushroom (above) from my daughter.





 Kdo cetl muj minuly prispevek vi, jake jsem mela dilema. Nakonec jsem tedy koupila nove jehlice, dala se do parani a zacala jak se rika od piky. Pletu velice tenkou vlnou a tak jsem z cisla 4.5mm presla na 3.75mm (jak je mimochodem doporuceno v popisu!!!?) a s vysledkem jsem moc spokojena. Podivejte se na ten rozdil a posudte sami. Pleteni jde pomalu, musim stale pocitat a soustredit se na vzor a tak obcas vezmu do ruky jiny projekt abych se trochu odreagovala :)

 I did go out and bought a new set of needles, ripped my knitting and started over. I am so glad I did, I went from the size 4.5mm to 3.75mm, and what a difference. The shawl is coming along nicely, it is a lot of repetitive counting and I have to concentrate unless there is the odd knit or purl row.  I can see that this is going to take some time, since I am using  fingerling weight yarn.  I am already "sneaking" in some other projects :)






Mnohym  z vas se libila tato( horejsi foto) keramicka miska na prizi, kterou jsem vloni dostala k narozenenam od sve dcery. Tady jsou dva bajecne napady jak si poradit z utikajicim klubickem. Prvni je obycejna stara (ci nova) konvice a tady najdete navod jak promenit drevenou misku.

 Many of you commented on my yarn bowl (above) which I've got from my daughter for my birthday last year. It is ceramic, but here are two clever ideas how you can  make one for yourself. First from an old (or new) teapot and the second one from a wooden bowl

 

 

Preji krasny tyden a zdravim......
Have a wonderful week.....

9 komentářů:

Jaromila řekl(a)...

Ahoj Moní
chytrost nejsou žádné čáry.... to je úžasně jednoduchý nápad s tou konvicí a umravněným klubíčkem !!!
Srneček je pěkňoučký, připomnělo mi to doby, kdy moje tetička v minulém století dělávala sádrové krajinky, kde bylo jezírko, travička a pasoucí se srnečky :-):-)a někdy tam byl i mysliveček.............
Měj se pěkně
Jaromila

Vlaďka Cepáková řekl(a)...

Na jelínky moc nejsem, ale ta sovička je překrásná!
Chci moc poděkovat za tu fotečku s konvičkou na umravnění klubka. Tiše jsem záviděla všem majitelkám keramických nebo dřevěných nádob na klubíčka a přitom to jde tak jednoduše s něčím, co má člověk doma pod nosem. Přeji hezké chvilky u pletení a těším se na výsledek.

Lenka Č. řekl(a)...

hm, asi jdu hledat nějakou konvičku :-D Super nápad.
Lenka
PS: Tak asi nic, mám tu terinu od památečního servisu po babicce (na velka klubka), potom medák (s medem), konvicku na espresso a bandasku.....takže asi musím nějakou sehnat. Jediná konvice je u nás ta rychlovarná :-) L.

Lezarts řekl(a)...

Moni:
to je přímo hodinářská práce! To klubíčko v konvici a misce, je moc praktické, ale i pěkná dekorace:-D

Martia řekl(a)...

Srnec se srnečkem jsou kouzelní.A super nápady na pletení aby se klubíčka nekoulela kde nemají :o)Martina

Helena Davidová řekl(a)...

Moni, taky to vezmu od zadu - ta konvička je úžasný nápad!
Jinak pletení parádní, myslím, že si udělala dobře, teď vzorek víc vynikne.
A ta sova a ostatní zvěř je kouzelná!
Pa, Helena

Unknown řekl(a)...

Nádhera-jelínek nemá chybičku!!!!

Martina řekl(a)...

Happy new year Moni! Love your new dear - and the whole craftiness of this post. Have a splendid week and thanks so much for your sweet visit!

rêve de vivre řekl(a)...

Monika, nápad s konvičkou je parádny. A čo sa týka Tvojho pletenia, musíš mať božskú trpezlivosť, ale vyzerá to úžasne s novými ihlicami. Andrea

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření