středa 18. ledna 2012

Ravioli

Dominik se minuly tyden vratil cely nadseny od kamaradky. Varili spolu veceri, domaci nudle z omackou.   Takze jsme druhy denmuseli "oprasit " nas strojek na nudle a dali se do vyroby testovin. Nevim, jestli jste na tom take tak ale ja mam vzdy obdobi, kdyz stale varim dokola stejne jidlo a pak si na nej treba pul roku ani nevzpomenu. Podobne dopadl strojek, byl ulozen na polici ve spizi a cekal az zase prijde jeho chvile :) Domaci testoviny jsou chutove nesrovnatelne z temi z obchodu, navic presne vite z ceho je testo vyrobene. Ja davam prednost celozrne psenicne mouce a tady je muj zakladni recept 2 vejce, 2 hrnky mouky, 1/4 lzicky soli a podle potreby voda. Testo zpracujeme, nechame asi 20 minut odpocinou. Pri dalsim zpracovani stale podsypavam moukou, aby se testo nelepilo. Nejdriv jsme delali nudle ale za par dnu jsem si koupila formu na vyrobu ravioli. Oboji se snadno zvladne i bez techto pomucek, tady je treba navod na pripravu nudli bez strojku. Tuzsi testo se sroluje do rulicky a pak se krasne rozkraji na nudle. Ravioli take muzete delat bez formy jako treba tady nebo tady. Ma nadivka: osmahla jsme mlete maso - vymackala jsem  italskou klobasu ze strivek, do toho jsem pridala na kousky usekany cerstvy spenat ( muze byt i mrazeny ) a po vychladnuti jsem primichala cottage cheese ( tvrdy tvaroh ) a nastrouhany parmezan.  Naplnte tim co mate radi, sladke,slane, no zkratka podle vasi chute a fantazie.


Last week Dominik helped to make dinner at his girlfriends house, they made homemade noodles and sauce. He was thrilled so the next day we " dusted off " our pasta maker. We made noodles and I also bought ravioli maker. I like the idea of knowing what's in my food, I use whole wheat flour and I also thing you can not beat the taste of home made pasta.  You don't need all the equipment, you can make them easily by hand. Also here and here are few sites with more information. I used Italian sausage meat that I fried, added chopped spinach and when cooled down I added some cottage cheese and grated parmigiano reggiano. 









Pamatujete se jeste na vymenu chnapek, ktera probehla minuly rok? Tady jsou ukazky nekterych znich. Jsou vsechny moc hezke, jeste jednou dekuji za ucast!  Myslim, ze akce se povedla i kdyz jsem bohuzel neobdrzela fotky od vsech zucastnenych tvorilek. (doplnim, jestli mi je poslete) 

Do you remember our last year potholder swap? Here are some of the creations. I love them all, good work!

12 komentářů:

zcdl řekl(a)...

hmmm Monika, tie museli ozaj dobre chutit...:) zeby som vyskusala :)))

Iva řekl(a)...

Moni, samé dobroty, ještěže jsem po obědě. Jinak výměnná akce se ti opravdu povedla, už teď se těším na jarní.
Měj se moc hezky.
Iva

Amelie řekl(a)...

chňapky jsou nádherné.

Helena Davidová řekl(a)...

Moni, musím se přiznat, že jsem domácí těstoviny nikdy nedělala, ale jedla...jsou úžasné!
Koláž je parádní, byla to super akce, snad se mi ji podaří napodobit :o)
Měj se moc hezky, pa Helena

P. řekl(a)...

Moni, chňapky jsou krásné a to jídlo vypadá víc než dobře :-)!!!! Měj se moc krásně, P.

Martina řekl(a)...

Have never made pasta by hand - must give it a try soon! We Looooove pasta in our family!

www.tocomebavi.blog.cz řekl(a)...

Moni,hm...a já jsem zapomněla!!!!
Ale vidím,že na tvých fotkách jsou jak chňapinka-kytka,kterou jsem stvořila já,tak i chňapky,které jsem dostala od šikulky Helenky.Takže holkám moc děkuju za zaslané fotky a tobě Moni za prima výměnu!!!!

Betty řekl(a)...

Ahoj Moni,domácí nudličky dělám doma také i bezlepkové.Jsou výborné.Prosím tě nevím co to je ale vždy když se chci k tobě kouknout natáhne se mi přez tvůj blogger šedý ptuh a nemohu se k tobě dostat.Děje se mi to i na počítači v práci,doma na počítači i na noťásku.Takže to asi bude chyba jinde než u mně.U nikoho jiného se mi to neděje.

lila řekl(a)...

ahoj, pozri sa pls ku mne na blog, prekvapko pre Teba :-) lila

Monika řekl(a)...

Hmmmm.....voní to až sem. To musela být dobrota. Já vařím moc ráda, ale do domácích těstovin jsem se ještě nikdy nepustila....že by byl ten správný čas.....:-D

Lezarts řekl(a)...

Mňňňňňam! Pamatuji, ještě doby, kdy se doma věšelo sušit těsto, kam to šlo na domácí těstoviny! Bohužel, jsem zatím nenašla odvahu se do toho znovu pustit:-D Bravo!

Unknown řekl(a)...

The ravioli looks really yummy! Is there going to be another potholder swap? I've been into making potholders lately:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření