neděle 11. září 2011

Amy Butler

 
 Pocasi se asi zblaznilo, teploty se uz tyden splhaji ke tricitce a ja si to bajecne teplo poradne uzivam. Zahradka si take lebedi a tak si obcas udelam radost a koupim dalsi "prirustek".  Tohle jsou Ibisky.


Vcera to s nami trosku zatraslo a to doslova. Nejdrive jsem si rikala " co to ti chlapy na te strese delaji " (prave pokladali tasky) protoze se hybal cely dum, kdyz se ale zacalo vse houpat a v kuchyni cinkaly sklenicky, doslo mi, ze je to zemetreseni. Nastesti se nikde nic nestalo, bylo  nejsilnejsi od roku 2004,  6.3 Rychterovy stupnice asi 240km od nas.  Zemetreseni jsou v teto oblasti na dennim poradku ale vetsinou  mensi nebo dale a tak je ani necitite.  Tady je mapa vsech za poslednich 30 dnu. Prestoze zijeme v oblasti Ohniveho kruhu a predpoved toho "Velkeho" zemetreseni nad nami stale visi, musim priznat, ze nejsme pripraveni. Pokazde kdyz se neco stane slibuji, ze to napravim ale ted "balicek na preziti" dam uz doopravdy dohromay.



We have gorgeous, atypical weather for this time of the year. The temperatures climbed close to 30 all last week and I am enjoying the heat. The garden is doing beautifully so I am still buying new plants. My latest addition -  Hibiscus.

We are little bit shaken after yesterdays 6.3 magnitude earthquake. The epicenter was more then 200km away from here but  the house shook pretty good and so did I :) It was the biggest since 2004 and even though I know we live right on the Ring of fire I  hope we NEVER have to experience the "Big One". This is a map of earthquakes around us for last 30 days, they are pretty common, but usually not as strong and further away. It was a wake up call for me, we do not have an emergency earthquake kit in place after all these years living here and I am going to make sure we are well prepared.








Asi pred dvema mesici jsem si koupila knihu od Amy Butler. Mnozi z vas ji mozna znaji a nebo alespon jeji kolekce latek. Strihy na kabely a kabelky jsou uzasne, tady je mala ochutnavka.

A while ago, I bought this amazing book. Lots of you may know Amy Butler,  her patterns and fabric collections already, but here is a little sample of what's in this book.






A kdyz uz jsem vas tak navnadila,  pridavam strih na tuto kabelku. Je zdarma k dispozici ke stazeni tady. Doufam, ze se vam vsem, talentovanym svadlenkam bude libit a preji krasnou nedeli :)) 


And because I don't want just tease you with pictures,  here is a free pattern download for this beautiful purse. Have a wonderful Sunday and enjoy :))



13 komentářů:

Ajka řekl(a)...

Moni, moc tě zdravím!! Zahrádka ti krásně kvete. Zemětřesení je hroznééé!!!:(( Držím pěsti, ať je to jen bububu. Tašky jsou kouzelné, jedna krásnější než druhá! Těším se na tu tvou, až jí ušiješ a pochlubíš se. Krásné dny. Ajka

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Moni,ibišky jsou krásné ,to jsou ty velkokvěté,že?Zemětřesení nedávno bylo i u nás někde u Chebu,to je určitě moc nepříjemné ty otřesy.Přeji pohodové dny Marie

Iva řekl(a)...

Moni, zemětřesení asi bereš trochu více s nadhledem, mi se třást doma sklenice, tak bych se celá rozklepala. Držím pěsti. Tašky jsou nádherné, ta tvoje bude určitě originální.
Krásnou neděli.
Iva

www.tocomebavi.blog.cz řekl(a)...

Ahoj Moni!!!!
teda knížka je krásná,bezesporu inspirativní a nějaká nová kabelka by se jistě i mně šikla.
No a k tomu zemětřesení....brrrr,jsem ráda,že u nás teda nebývají

Martina řekl(a)...

Oh, Moni, earthquakes are scary! Even the minor ones. Hope nothing will ever hit your area. So pretty, these patterns, wish i could sew a little better!

Jitka Fišerová řekl(a)...

Ahoj Moni, děkuji za milou návštěvu na mém blogu a za komentík. Ibišek máš krásný - hezké barvičky. Já jsem si letos taky jeden dopřála a myslím, že nebude poslední. Kabelky a látky Amy Butler jsou úžasné. A o Ohnivém kruhu jsem už hodně slyšela, takže budu držet pěsti, aby se ty hrůzné předpovědi nevyplnily. Krásný týden přeji. Jitka

Helena Davidová řekl(a)...

Moni, tak romantické fotky ibišků na úvod a pod tím zpráva o zemětřesení...jsem moc ráda, že jste všichni vpořádku.
No a ty kabelky, to je tedy krása!
Užívej krásné dny a měj se, pa Helena

Vlasta řekl(a)...

Ahoj Moni, o zemětřesení u vás jsem slyšela v rádiu hlavně že se nic vážného nestalo, já jsem zemětřesení nikdy nezažila a asi ani není o co stát.
Kabelka je krásná popis si uložím a za dlouhých zimních večerů možná vyzkouším :)

Marťula řekl(a)...

Ahoj Moniko
Zdravím do té dálky.Ibišky na obrázku má také na své zahradě paní u nás zde,a já jejich bohaté květenství a velikost těch květů chodím obdivovat-je to opravdu nádhera.Kabelka je pěkná a ukládám popis na zimní období a mohla bych se ji pokusit ušít pro dceru.dobrý nápad na dárek k vánocům.Měj se hezky Marťula

Bíba řekl(a)...

Moni děkuji za návštěvu na mém blogu a milý komentík.Tašky jsou krásné fajn inspirace.Pěkný den Věra.

Jaromila řekl(a)...

Moni-
ten ohnivý kruh je docela děsivý, ale uklidnila jsem se těmi božskými kabelkami. Zrovna nedávno jsem podobně praštěně barevnou ušila na památku jedné dobré dušičce a ta z ní měla velkou radost. Ušiju si ji taky a pak se pochlubím. Měj se moc fajn
Jaromila

emily řekl(a)...

Ahoj Monika, ďakujem za návštevu na mojom blogu a za milé slová. Ibištek nám rástol pod oknom, ale pri kosbe ho asi niekto podkosil a v jari úplne zaľahol na zem a vyschol. Je strašné počúvať o zemetrasení, nie to ešte zažiť. Obdivujem vás všetkých, ktorí žijete v takých oblastiach, kdežto nie je vylúčené, že aj u nás sa to nemôže stáť. Držím palce, nech vás to čo najďalej obchádza.
Emily

Unknown řekl(a)...

Love this book that you got. Can't wait to see the purses you make :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření