neděle 25. dubna 2010

Beranek- Lamb form

Tyto velikonoce na me padl smutek,kdyz jsem videla vsechny ty nadherne velikonocni beranky.........
Take jsem mela krasneho,velkeho, keramickeho beranka.Formu jsem behem roku mela vystavenou na vrchu kuchynske linky ale jednoho dne polovina beranka (sano sebou ta z oblicejem)spadla a rozbila se na kusy :(
Takze od te doby se u nas beranek nepekl a ja tak nejak rezignovala.Ted jsem se ale rozhodla,ze beranka musime zase mit,zvlast kdyz maly vnoucek Makeef ho uz bude moc pristi velikonoce ochutnat.Tentokrat jsem se rozhodla pro litinoveho a po "prozkoumani situace" na netu se mi v aukci podarilo ziskat tohoto fesaka:)))


I use to have a ceramic lamb cake form.In Europe is mostly use for Easter cake.For the rest of the year I displayed mine on the top of the kitchen cupboard till.....one day....half of it felt down and broke into many pieces. So for a while I did not baked the Lamb cake for the Easter holidays.This year when I saw all the beautiful cakes on my friends blogs I decided I have to have it again. So i put myself to work,did some research and got this "beauty" at the E bay auction. It's cast iron and I can not wait to try it out :)))





Jeste par fotek z provizorniho skleniku,kam jsem musela prestehovat rajcara protoze jsem je opet presadila a do kuchyne se uz proste nevesly.Tam jsou ted papriky,ktere uz take kvetou a dalsi "zelen" ktera poputuje na zahradku po Ledovych muzich.

......and few more photos of my tomatoes,I replanted them again and had to move them in the temporary greenhouse because they would not fit in the house any more :) I can't wait to start gardening after the May long weekend.Till then there is still the chance of frost at night. 




Preji krasny tyden a brzy nashledanou......
Have a great week, see you soon....
Posted by Picasa

5 komentářů:

Jaromila řekl(a)...

Zdravím,v mluvené řeči je to normální,ale když se to napíše, tak to zní zvláštně:beránek spadl na obličej...musela jsem se tomu smát.....

Iva řekl(a)...

Ahoj, takže hlavně, že jsi sehnala nového, Velikonoce bez beránka to není ono.
Příjemný týden.
Iva

Monika řekl(a)...

Ahoj Jaromilo,kdyz jsem to psala prislo me to taky takove divne ;-)
Chtela jsem tim ale hlavne rict,ze kdyby byvala spadla ta zadni pulka,tak by se mozna dal upect polovicni beranek ale bez "obliceje" to nejde:))))

Ivo,to mas pravdu a uz se moc tesim az ho odskousim:)

Hortenzie řekl(a)...

Ahojky Mončo,

beránek je parádní, sama mám jen zadní část, tu jsem použila jako misku na vajíčka (možná jsi si všimla na blogu). Litina je snad nesmrtelná a věřím, že vydrží, jak dlouho si budeš přát. Je to opravdu krásná dekorace.

Krásný den. Eva

Martina řekl(a)...

Ahoj Moni:-)
Beránka mám keramického,velkého,takže to možná bude stejný co jsi měla ty.Když ho nepoužíváme,naučila jsem se ho k sobě složit a "zgumičkovat".Litinový je krásný,doufám,že ho vyzkoušíš dřív než na velikonoce:-)).
No a vidět tvoje rajčata manžel,tak bude závidět.Máme je poloviční,ale má to důvod.Rajčata dáváme ven až koncem května,máme tu dlouho přízemní mrazíky.Políčko máme už zorané,ještě vybrat kamení a za týden se začnou sázet brambory:-)).Miluju domácí brambory,je to o něčem jiném,takže jsem ráda,že tu možnost-pěstovat je-máme:-).
Moni,ať ti hezky všechno roste,pa Marťa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření