úterý 19. června 2012

Shepherd's pie

 Mame radi tento tzv. pastevcuv kolac a protoze vcera bylo venku zase pomerne chladno a toto je jidlo, alespon pro me, pro chladnejsi pocasi ( ano, na noc jsme zapalili v kamnech ohen ) pustila jsem se do vareni.

We love Shepherd's pie, and because yesterday's weather called for some kind of comfort food ( yes, we lit a fire for the night ), I put together this dish.

 Nejprve si pripravime bramborovou kasi. ( Ja kasi bezne delam na pul s kvetakem a pridam vzdy jeste do hrnce par strouzku cesneku. Po uvareni dodelam stejne jako kasi jen z brambor a verte, ze jestli to zkusite, budou se vsichni olizovat ) Dale si nakrajime mrkev, okrajime zrnicka sladke kukurice, vyloupeme hrasek ( muzeme pouzit i nakladane ) a dame na chvilku povarit.

Start with making the mash potatoes. I almost always substitute half the potatoes with cauliflower  and add few garlic cloves in the water as well.  While the potatoes and cauliflower and garlic cloves are cooking, chop carrots, corn and cook till done but firm.  You can add fresh peas too or use caned as I did.
 Nakrajeny cesnek, cibuly a porek osmazime s troskou olivoveho oleje a mletym masem. Ja jsem pouzila klobasy, ktere byly uz ochucene, kdyz pouzivate mlete maso, okorente podle vlasni chute. Kdyz je maso uvarene pridame povarenou mrkev, kukurici, hrasek, zahustete troskou tmave omacky- instantni tmave jisky?

Sauté chopped garlic, onion, leek and ground beef with a bit of olive oil. I used sausages, that were already spicy but you can use salt, pepper and other seasonings of your choice. When the meat is no longer pink add the carrots,corn and peas and add some gravy or beef broth. Mix well and spread the ground beef in an even layer on the bottom of a casserole dish. Next, spread a layer of mashed potato mixture. You could sprinkle it with cheese as well. 



 Vse dobre promichame, narovname do pekace, prikryjeme bramborovou kasi ( muzeme pridat nastrouhany syr ) a dame na 30 minut zapect do trouby.

Cook in the oven until bubbling and brown, about 30 minutes.


 Latky na quilt, pripravene do pracky.

Fabrics for the quilt, ready to be wash.



Tady uz vyzehlene a pripravene ke strihani.

Ironed and ready to be cut. 




 Tuto latku jsem vybrala na zadni stranu deky.

 I have chosen this one for the back side of the quilt.


Nemuzu se dockat az se pustim do prace, dnes se ale udelalo po delsi dobe hezky a tak jsem cely den stravila na zahrade.

I can't wait to start working on it, but the weather was really nice today so I spent the day outside gardening.




14 komentářů:

Jarmila řekl(a)...

Moni krásný příspěvek.Jsem zvědavá jaký quilt vytvoříš z těch nádherných látek, moc se těším na výsledek. Přeji hezkou a radostnou "práci" Moni.
Pohodový poslední jarní den. Jarmila

Ella řekl(a)...

Moniko mas pravdu Shepherd's Pie chutna nejlip kdyz je zima a tu jste teda mely.Musim rict ze pouzit sausages me nikdy nenapadlo ale proc ne vzdyt je delaji z ruzneho masa a na ruzny styl a uz jsou dobre ochucene urcite to snimy vyzkousim,tak ze dik za dobry tip.Mas take krasny vyber latek a ted se muzeme tesit na krasnou deku.

Tina řekl(a)...

Tento koláč neznám, snad jsem někde zaslechla název. Ale vypadá zajímavě. A látky jsou naprosto skvostné!! Krásný den. Tina

Unknown řekl(a)...

Mňam, miluju sheperds pie od svých au-pairkových časů a často ho doma vařím. Tuto verzi vidím prvně a ráda vyzkouším! A látky jsou boží.

Lezarts řekl(a)...

Tak to je obměna fr. "hachis parmentier", u nás velice oblíbené jídlo, jenom je to bez zeleniny. My si tu zatím "užíváme" pěkná vedra, do kterých jsme také skočili rovnýma nohama:-D
Už se nemohu dočkat hotového patchworku!!! Látky jsou nádherné!

Unknown řekl(a)...

Moniko, recept jsem si nedavno ulozila, nebot me hodne zaujal. Je to jen trosinku jina variace. Moc se mi libi i tve nove latky, jsem zvedava na tvou tvorbu. Hezky den, Katerina

LenkaH. řekl(a)...

Teda, pastevcův koláč vypadá dost dobře!!! To budu muset vyzkoušet, dík moc za bezva tip! A látky na quilt jsou teda boží, už se těším, co z nich bude! Pá, LenkaH.

Daja řekl(a)...

Moni,letím do Kanady k tobě na jídko i na pokoukáníčko!!!Látky jsou super,jsem natěšená CO z nich bude !!!!Ahojky Daja.

Aranel na cestě.... řekl(a)...

Pastýřský koláč miluje celá rodina. Je ideální, když čekáme návštěvu...dá se připravit den předem do lednice. Můj recept je trošičku odlišný a je zveřejněný, nafocený na mém prvním blogu zde http://aranelka12.blogspot.cz/2011/11/miska.html

Helena Davidová řekl(a)...

Moni, na tvůj koláč (i když je tu docela pokročilá hodina) se mi zbíhají sliny a látky jsou nádherné!
Moc zdravím, Helena

Martina řekl(a)...

Suc pretty fabrics Moni! And the shepherds pie looks yummy! Here, the weather would allow something hearty as well ... Have a fab day!

simpl řekl(a)...

Moniko. Tohle jidlo delame tez a je velmi oblibene. Jsem zvedava, co "spachas" z tech latek :-) Hezky vikend. Ditta

Marťa řekl(a)...

Ahoj Moni:-)
Po delší době jsem jukla a jen koukám:-D.Koláč se mi moc líbí,ten návod na kaši je moc zajímavý,zkusím.Moc se těším na tvůj quilt,látečky jsou úžasné.Moni,měj se moc hezky,ať ti zahrádka pěkně kvete a zraje a příjdu juknout,jak jsi pokročila s quiltem;-).
Zapomněla jsem,ten šicí stroj je nádhera.Tatínek mi kdysi dal pryč "Singrovku"po babičce,moc mne to mrzelo.Měj se fajn,papa Marťa

Betty řekl(a)...

Moni,krásné látečky.už se těším na výsledek.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření