sobota 9. června 2012

✿ free quilting ✿

Dny bezi jako voda, pocasi se opet zkazilo a ja se nemuzu dockat, az si budeme moc zase posedet venku.....v dnesnim lijaku by clovek ani neveril, ze pred tydnem bylo takhle hezky. Travila jsem dny na zahradce, kde v tomhle chladnem pocasi roste pekne snad akorat trava.

Time flies, the weather turned ugly and cold once again. I can't wait for the sun to return, so we can enjoy the outdoors. It's hard to believe, that  it was nice and sunny not that long ago and I was working in the garden, where now, only the grass grows like crazy, while the rest of the plants are waiting for the warmer days.




Moc se mi libi  stin vetve na teto fotce.
I love this photo with the shadow of the tree branch on the ground.

                                                                          ✿

 Kdyz  nemuzeme grilovat, udelala jsem dnes hamburgery alespon na panvi v kuchyni,  mnnn cerstve upecene celozrnne housky, domaci okurky,  relish........

Certainly not a nice weather for a barbeque, but I made these burgers for our dinner today indoor in a pan, with fresh homemade buns, pickles and relish that I caned last summer.....mnnn.






                                                                         
                                                                  
V pondeli jsem absovovala kurs na prosivani patchvorkovych dek.  Byl to bajecny den, kde jsem se toho moc dozvedela. Vyzkousely jsme  si ruzne vzory a zpusoby volneho prosivani ( free quilting). Je to zajimava technika,  se zvlastni patkou na stroji, ktera umoznuje volne pohybovat latkou. Zacatky byly nevalne ale jak hodiny utikaly a ruce si zvykaly, slo to lepe a lepe.

I took a free motion quilting course this Monday. It was very informative and fun and I learned a lot in one day! We tried different techniques of free quilting, which I never did before. You need a special foot on your sewing machine, that allows you to move the fabric freely in all directions. It was difficult at the beginning but as the hours passed  it got easier and i felt more confident.


Toto jsou vzory site volne bez sablony.

These are free motion patterns.


Tohle je dalsi zpusob, jak muzeme prosivat. Prez sablonu z  jemneho  papiru, ktery se po prositi odstrani.

 Another way to quilt is to use tissue paper pattern, that you remove after you done free quilting.




Nebo muzeme nazehlovat dilky lepiciho (zazehlovaciho) papiru , ktere po obsiti sloupneme a nazehlime o kus dal a tak pokracujeme stale dokola.

You can also use freezer paper pattern that you reapply ( iron on ) after each row. 



Ted se citim o moc vic pripravena pustit se do sve prvni deky i kdyz mozna nejprve prijde na radu nejaky mensi projekt, na kterem budu moc jeste trenovat :)

 I feel better about starting my quilt project, even thought I may tackle some small ones first, just for
 practice :)


13 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Moni, s tím počasím je to tu podobné,ale příroda už byla velmi žíznivá,takže sice skuhrám,ale je to potřeba. A s tím prošíváním...fíííha,ale finty jsou vymakané! Tak držím všechny palce a těším se na výsledek! Krásné dny M.

Unknown řekl(a)...

Moni, nezbyl jeden "hambáč"? Hned bych se zakousla, vypadají lákavě. K nám se včera liják přihnal naprosto nečekaně asi půl hodiny porom, co jsem pěkně zalila celou zahrádku. Ne moc propršený víkend ... Věra

www.tocomebavi.blog.cz řekl(a)...

Moni,teda to prošívání vypadá naprosto profesionálně a dokonale.
Věřím,že deka v tvém podání bude krásná.
No a s tím počasím...taky se nám pokazilo

Jana řekl(a)...

Ahoj Moni, dávno jsem si říkala, jak se tohle prošívání dělá. Myslela jsem, že stroj má nějaké speciální programy. Těším se na deku a přeji hezký víkend
Jana

Věrka řekl(a)...

Moni, tak to je něco. Vůbec jsem netušila jak se takové prošívání dělá. Už se moc těším na tvoje výtvory.
Měj se pěkně Věrka

lila řekl(a)...

Jedlo vyzerá mňam - mňam. Ďakujem za info o prešíváni. Pre mňa vzácna informácia. A prší aj v Bratislave :-(

Lezarts řekl(a)...

Samé dobroty, doma i na zahradě.
Vítej v klubu PP= Posedlých Patchworkem:-D
Volně quiltuji, už nějaký ten čas, ale slupovací šablonu jsem neznala.Díky za ukázku, ani nevím, zda se dá v Evropě koupit? Některé moje žákyně, by to jistě přivítaly:-). Tak a teď šup, šup, ať už můžeme obdivovat Tvůj patchwork:-D

Amelie řekl(a)...

Nádherná zahrádka a krásné prošívání.

Soňa řekl(a)...

Ahoj, dobrý den Moni!
Dnes jsem u Tebe na návštěvě a nevím co bych pochválila dříve :o)Moc se mi líbí Tvé zápraží, zahrádka, vaření, ale hlavně mne zaujalo Tvé tvoření...do dnes lituji, že jsem se podobného kursu nezúčastnila. Všechny ty techniky jsou úžasné a tak ráda bych je vyzkoušela. Moc se mi líbí prošívání. Deka bude nádherná...také se na podobnou (jednoduchou)chystám, jen ten čas nějak chybí. Přeji hodně úspěchů při tvoření a hlavně ať máme opět sluníčko...Moc pozdravů, Soňa

Helena Davidová řekl(a)...

Moni, počasí letos dělá divy i u nás, snažíme se využít každou chvilku a být venku. Zahradu máš krásnou. Obdivuji tvoje šití, to je pro mě vyšší dívčí :o) Jo, a Adam ten váš hamburger :o)
Pa, Helena









m

Ella řekl(a)...

Moniko v hezkem pocasi u vas na zhrade musi byt bezva posezeni.Koukam kolik mate poly tunelu tak si rikam ze asi take mate docela kratku rostouci sezonu.Burger v domaci housce a se salatem urcite chutnal moc dobre.To prosivani je zajimave tesim se az nam ukazes svuj vyrobek.

Kaiva L. řekl(a)...

Ahoj Moni,
máš krásnou zahradu a velké skleníky, to bude úrody. Kurz patchworku musel být určitě bezva, tak už se těším, co vytvoříš.
Měj se moc hezky.
IVA

Marťula řekl(a)...

Ahoj Mončo
Tady je taky střídavé počasí.Jednou hezky pak déšť a prudké ochlazení.Jako ty ráda sedím venku a rýpu se v zahradě.Teď jsem propadla háčkování.Prošívání je supr a ty deky obdivuji,ale co dřív dělat.Jsem sice dámská krejčová(Vyučená),ale toto jsme se neučili a pak já již šiji jen maličkosti.Měj se hezky a ať se ti dobře tvoří.Marťula

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření