DOMACI BAGELS
1 1/2 hrnku vody
1 lzice cukru
1 lzice oleje
1 1/2 lzicky soli
2 lzicky instatniho (suseneho) drozdi
4 hrnky mouky (ja davam 1 hrnek bile a 3-4 hrnky celozrne)
rozslehane vejce a sezamova seminka na posypani
Zadelame testo a nechame vykynout, potom rozdelime na 8 dilu a utvorime bulky. Ty nechame asi 15 minut odpocinout. Mezitim si dame varit vodu do velkeho hrnce, pridame asi 3 lzice cukru. Rozehrejeme troubu na 200 C. Potom rukojetí vařečky vytvořte uprostřed kazdeho bagel otvor, nasuňte na vařečku a několikrát jí zatočte, abyste otvor rozšířili. Ja otvor delam prstem, bagel stejnym zpusobem zatocim az se dira zvetsi na potrebnou velikost :) Voda v hrnci se ma mirne varit. Bagely nechte sklouznout do vroucí vody (asi po čtyřech kusech) a minutu je povařte, obraťte a povařte dalsi minutu. Lehce se nafouknou a utvoří se na nich pevnější ‚kůžička‘. Vyjměte děrovanou naběračkou a nechte důkladně okapat.
Plechy vyložte papírem, bagely pomazte rozslehanym vejcem, posypte sezamovymi seminky, kořením a nebo mákem, vložte do trouby a pečte zhruba 20-25 minut.
I made bagels yesterday and remembered to take pictures. So, here they are :) I used this recipe, but substituted the bread flour for 1 cup white flour and 3-4 cups whole wheat flour. They were delicious and it was definitely worth it to make them at home.
Latky na kabelku, kterou jsem se dnes chystala usit, bohuzel jsem se k tomu nedostala, tak snad zitra.......
Today, I was going to make a bag from these fabrics, but ended up doing other things instead. Maybe tomorrow........
A jeste moje nova kabelka, i kdyz tu, zmeho minuleho prispevku, bych brala radeji. Bohuzel byla vyprodana :(Krasnou nedeli vam vsem preje Monika.
Hope you have a wonderful Sunday.
10 komentářů:
Ahoj Moniko. Tohle pecivo jsem kdysi jedla, kdyz jsem byla v Kalifornii - rozpecené se syrem Philadelphia a s marmeladou. Prodávali tam hodne druhu, ale asi nejlepsi byly ty obycejne, takze diky za recept. Jestě pridej mnozstvi drozdi, nejak ho tam nemuzu najit. Jo, a tahle tvoje nova kabelka je moc pekna. Hezkou nedeli preje Ditta.
Milá Moniko,nová kabelka je moc hezká,ale víc se těším na tu tvoji šitou:-)Hezkou neděli.
Žaneta
Dittus, omlouvam se, uz jsem pridala k receptu, ze jsou tam dve lzicky drozdi. My nejime bile pecivo, proto ta celozrna mouka a ja je mam moc rada z domacim tvarohem a marmeladou. Dnes to byla merunko pomerancova, mnam :)
Zanetko,z kabelkou se urcite pochlubim, snad me to nebude dlouho trvat :)
Moni, tak tak toto pečivo vůbec neznám?! Ale díky tobě už ano. :) Děkuji za recept a ta kabelka je moc šmrncovní. ;)Hezký den. Peťa
Wow, your bagels came out so well Moni - what a delicuous treat! Have a delightful rest of sunday!
Prosím, netrápit s takovou dobrotou, než obejdu dnes, všechny blogy přiberu 5 kg. Přeji hezký týden.
P.S. škoda, že tu kabelku, už nemají, byla to pěkná barva.
Děkuji moc za recept, vyzkoušíme. Zatím znám jenom z doslechu...
Jeste jsem je nikdy nejedla a co me prekvapilo ze se nejdriv ovari,budu must vyzkouset ale pockam az se Vasek vrati z Ceska.Kabelku bych take brala .Tesim se az udelas tu tvou.
HURÁÁÁÁÁ MŮJ PC ZAČAL POSLOUCHAT!!!!!MOHU UŽ TI PSÁT I NA TENTO BLOG !!!TAKŽE VŠE MÁŠ SUPROVÉ ,BÁJEČNÉ !!!!MOC SE TĚŠÍM AŽ UPEČU TVÉ PEČIVO TO BUDE MŃAMKA !!!DÍKY DÁJA
No tak Moni,to zaručeně vyzkouším,díky moc! Kabelka super!
M.
Okomentovat