pondělí 17. října 2011

Hornby

Minuly tyden jsme stravili na Hornby, poklizeli jsme  a " zazimovali "  dum a zahradu. Neil si tam mimo sezonu casto " zaskoci", ja tam prez zimu jezdim minimalne.  Byla to take dobra lekce pro Dominika. Skolni autobus nam tady v Merville stavi primo u domu a cesta do skoly trva neco prez pul hodiny. Takze rano jede v 8:00 a v 16:00 je doma. Ovsem z ostrova Horny je to jine kafe. Autobus ho vyzvedaval v 7:00  a domu se dostal v 17:30.  (skola je  od 9 do 15:00)  Tak si moc dobre uvedomil, jak to mistni deti maji tezke. V zimnich mesicich je rano i vecer, kdyz se vrati domu  tma.
   Pocasi nam pralo, moc jsem bohuzel nefotila a tak alespon par snimku z nasi ulice. Aralia v barvach podzimu. Jmeno mi prozradila Jaromilka, dekuji!


We spent the last week on Hornby, cleaning and winterizing the yard and house. Neil  often goes there in the winter, I on the other hand  usually stay home. It was a good lesson for Dominik. In Merville, the school bus stops right at the end of our property and the ride takes little over half an hour. He leaves at 8am and is at home by 4 pm. ( school goes from 9 to 3 )  On Hornby he had to be at the bus stop at 7 am and wasn't back till 5:30 pm.. He also had to walk one street over. He did realize how good he has it, compere to the Hornby kids. In the winter months they leave and come back home in the dark, day after day :(
  We had beautiful weather  but I did not take many pictures. Here are few photos from our neighbors property, I don't know the exact  name of these trees,  but they are so gorgeous this time of the year. 









Take jsem nazbirala lisky a bedly a vcera jsme si na nich pochutnali v polevce.

I also picked some mushrooms,  we already enjoyed them in the soup I made yesterday.






A aby houbicek nebylo malo, dnes jsem v sekaci koupila tyto umelohmotne dozy.

I " picked " more mushrooms today at the thrift store. Funky, retro jars.







Vcera jsme se vratili domu a Dominik i ja jsme  pekne nastydli, cpeme se vitaminama, echinaceou a popijime caj. A co jste delali o vikendu vy?

We came home yesterday and both Dom and I are down with cold. We are taking  vitamins, echinacea  and drink lots of hot tea.  What did you do this weekend ? 

6 komentářů:

Lezarts řekl(a)...

Hezké zazimování, u nás v Evropě, už na tom také pracujeme ( týden v noci mrzne) Dnes hlásili, že v Bulharsku napadlo v některých místech až 60 cm sněhu. Strom na foto se jmenuje Škumpa (alespoň to tak z obrázku vypadá). Má kompaktní purpurově červený květ. Některé jeho druhy, jsou velice invazní, množí se kořeny.
Přeji, za velkou louži, ještě pár příjemných a barevných, hezkých dnů.

Monika řekl(a)...

Moc dekuji za informaci, stravila jsem mnoho casu hledanim spravneho druhu Škumpy. Tyhle totiz nemaji kompaktní purpurově červený květ :(
Nasla jsem stranky kde se uvadi, ze existuje 77 druhu a mezidruhovych křížencu a tak jsem to nakonec vzdala :)

http://databaze.dendrologie.cz/index.php?menu=4&id=57

Unknown řekl(a)...

Ahoj Moni,
moc děkuji za krásný komentář. Já jsem o víkendu dělala piknik:)a pří pravu na něj. Jinak škumpa má nádherné dřevo a roste stráášně moc pomalu!:)
Krásný den Vlaďka

Helena Davidová řekl(a)...

Moni, ta škumpa je překrásná. Máme ji i tady, každý podzim obdivuji ty barvy.
Víkend byl radostný (milá návštěva), cestovací (Jablonec) a pracovní...:o)
Měj se moc hezky, pa Helena

Unknown řekl(a)...

Moniko, krásné fotečky. Děkuji za milou návštěvu na mém blogu a přeji krásné podzimní dny Věra

www.tocomebavi.blog.cz řekl(a)...

Ahojky Moni!!!!
Tak já jsem na tom podobně...taky jsem nachlazená a chtěla bych si zalézt pod deku a odpočívat a usrkávat čaj a zapálit si svíčku,ale nejde to...musím do práce a ještě ke všemu mám odpolední

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření