Zmolenka podle receptu
1 1/3 hrnku mouky
1 lzicka prasku do peciva
3 lzice cukru
3 lzice nerafinovaneho cukru ( ja vynechala )
nastrouhana citronova kura
14 dkg masla
Napln
jahody a rebarbora ( ja dala i mango a mrazeny cerveny rybiz )
3 lzice skrobove moucky
1/2 hrnku cukru
nastrouhana citronova kura
spetka soli
Ovoce nakrajime na kousky a smichame vsechny ingredience, dame do vymazane a moukou vysypane formy a posypeme zmolenkou. Peceme na 190 C. 40 - 50 minut, do zlatova. Podavame teple, nejlepe z vanilkovou zmrzlinou. Tento zakusek se dopekl presne po veceri, Dominik jeste stacil na kole dojet pro zmrzlinu a pak jsme si uz mohli pochutnat. Na zaver vecera jsme se vypravili do kina na film "The avengers" natoceny na motivy komiksu, plny specialnich efektu, ktere jeste vice vynikly v 3D podani. Asi ne film pro kazdeho ale mi si to uzili ........
I wanted to make fruit crumble today, so I looked up some recipes and more or less followed this one. I often change the ingredients to my liking and this one was not different. I substituted half of the white flour with whole wheat and used only 3 tbsp. of sugar. I also just eyeballed the quantity and I think that mine was more crumbly, which means less butter, and that's ok with me. I picked rhubarb in the garden and used frozen red currant from last summer crop, I also put in mango, that I had on hand and of course strawberries. It was ready just in time for desert after dinner. Dominik hoped on his bike and got vanilla ice cream at the close by store. By the time he was back, the crumble cooled down slightly and was ready to be served. I was really, really good. After that, we went to see the new " The Avengers " 3D movie. The effects are amazing and we all enjoyed the show.........
17 komentářů:
Ó ano!! Nedávno jsem na podobný recept narazila na Pinterest a říkala si, že to bude určitě mana. Těším se na tu chuť, fakt. Díky za další pokopnutí:o)
Jááááj, toto je veľká mňamka. U nás doma mala úspech, recept som objavila v knihe od Nigely Lawson.
Mňami!!!! Skúsime... :-)))
Mňam, krása, a sbíhají se mi sliny...pěkný den
Hmmm, to vypadá na velkou mňamku :) Drobenku miluju!
Díky za recept, určitě vyzkouším
Hezký den a moc zdravím
Eva
Tento druh kolace delam i tak ze davam zmolenku dospodu i navrch na napln. Naucila mne to maminka me kamaradky Lenky, delala ho s jablky a my si ho braly jeste teply na koupaliste. Tez je mozne do 1/2 zmolenky pridat mleko a vejce a trochu prdopec a vymichat "testo" a to dat dospodu.
Ahoj Moni,také ho dělám ,je to báječný moučník,žehnám tomu kdo jej vymyslel mňam.......Daja
Ahoj Moniko. Tenhle typ koláčů peču už několik let a jsou naše snad nejoblíbenější. V Čechách nejsou typické, ale v Británii jsou běžné. Hezký den. Ditta
Moni, já podobně peču švestky. Úžasné!
Měj se moc hezky, pa Helena
Skvělý moučník, málo kalorický... možná proto v u nás tak neznámý :o)výborný tip k nadcházejícímu období ..jahody, rybíz, borůvky ...jen jestli se najde ciklista, který ochotně dojede pro zmrzlinku :o)
Vypadá to nádherně.
Náhodou jsem narazila na Váš blog.
Vypadá to nádherně, mňam.
Nedávno jsem něco hodně podobného dělala ze zelených jablek (promíchaných s cukrem, skořicí a špetkou zázvoru) Apple crumble. Výborné, rychlé...
Ta vaše varianta se mi líbí moc.
Hi Moni. did you know how much i LOVR crumble? Will certainly make one this weekend, you brought all the happy memories back ... Cheers to a lovely weekend!
To musela byt dobrota,ja delam z jablek a rebarbory ten je tady takovy klasicky.
Mňam! U nás to byl dnes první domácí rebarborový koláč. Vypadá to, podle předpovědi počasí,že bych taky mohla mít zítra na záhonu rebarborovou zmrzlinu:-D
Yummy, I could do with some of that crumble right now. :0)
Lou xxx
Moničko,koukala bych jako z jara,ale už jsem byla o této dobrotě poučena od jedné kamarádky,vášnivé kuchařky,takže si tu tak slintám a už vím...hihihi. K vlastnímu vyzkoušení jsem se ještě neodhodlala,ale letos jistě napravím! Zkusím i tento recept,děkuji! M.
Okomentovat