čtvrtek 23. května 2013

Monsanto





Po celem svete se v sobotu kona pochod proti Monsanto. Ucastnite se take? Ja ano, ve meste Nanaimo!!!
Česká republika: Start pochodu ve 14:00hodin na Palachově náměstí, přes Karlův most, Malostranské náměstí až k cílové USA ambasádě.

Tato událost je vytvořena zejména pro lidi, kteří mají zájem zůčastnit se pochodu proti nadnárodní společnosti Monsanto, a to v Praze 25.5.2013 jako součást celosvětové akce, která se bude konat na několika různých místech po celém světě.

Pozvání platí jak pro odpůrce GMO potravin, tak pro lidi, kteří by se chtěli dozvědět víc, popřípadě se seznámit s podrobnostmi, proč proti této společnosti vzniká odpor markantních rozměrů (celosvětově).
Tady jeste fb stranka.

I am attending "March Against  Monsanto"  this Saturday. Are you going to participate as well? I am going to be in Nanaimo!!!
fb page will give you more information and here is a list of locations.
This is a PEACEFUL march.
It's time we all stand up to the EVIL company and demand change. Get your banners ready and join this WORLDWIDE - GLOBAL movement to take down MONSANTO and take back our FOOD!
We are marching PRO NATURE - PRO ORGANIC- PRO LOCAL FOOD - PRO ENVIRONMENT - PRO SEED SAVING - PRO FUTURE GENERATIONS

 


Pri prohlizeni fotek z poslednich par dnu jsem si vsimla, ze  nenapadne ale efectivne prevladaji  odstiny zlute a oranzove. I kdyz tyto barvy muzou mit take negativni vliv, ve me vyvolavaji pocit radosti a harmonie.

When I was looking at my photos from the past few days I noticed the domination of yellow and orange color. Sometimes they can  have some negativity on our mood, but for me they represent happiness and harmony.

 Dyne z lonske urody jsou stale krasne a chutne. Tahle "padla" na mou oblibenou polevku, kterou v malych obmenach varim v chladnem obdobi dost casto. A protoze se nam zkazilo pocasi, vcera prisla obzvlast k chuti.
Recept:
kureci vyvar
oloupana, na kostky nakrajena dyne
na hrubo pokrajena mrkev (asi 3 kusy)
sul,pepr,
lzicka kari korene  (prasek)
lzice thajske, zelene kari pasty
bazalka, oregano, rozmaryn, salvej
kokosove mleko
 Vse uvarit a rozmixovat, ponorny mixer pracuje vyborne  (Ja pouzivam Vitamix, ktery za 7 minut  zeleninu nejen rozmixuje ale i uvari, pri mixovani jsem pouzila predem namoceny strouhany kokos misto kupovaneho mleka )  Kdyz mame polevku  rozmixovanou nalejeme zpatky do hrnce a zasypeme rychlovarnymi ovesnymi vlockami. Povarime, pridame pulku na kosticky nakrajeneho avocada a na taliri posypeme oprazenymi sezamovymi seminky.

My squash from the last years crop still looks and tastes like I picked it yesterday. I made my favorite soup and here is the recipe:
chicken broth
peel, cube squash
3 carrots peel and chopped
salt, pepper,
basil, oregano, rosemary, sage
1 tsp. curry powder
1 tbs.  green Thai   curry paste
coconut milk

Cook till the veggies are done and then blend it. ( I just put everything in my Vitamix, it blends and also cook the soup as well. I didn't  use coconut milk, but added  shredded coconut that I soaked in water for a bit instead. )  Then put back into your pot, add quick oats and cook till done. That doesn't take more then few minutes.Garnish with cubed avocado and toasted sesame seeds. 




 No a pri nakupovani se mi zluta barva take nejakym zpusobem "vloudila" do kosiku :)  Kupovala jsem je (latky)  na konkretni projekt ale o tom zase nekdy priste......

Even while shopping the yellow color found its way into my basket. I do have a plan for these fabrics, but that's another story......
Mnohe z vas zacaly  pouzivat google circles. Prosim zkontrolujte si nastaveni . Treba k  Daje a Jane K. se nemuzu dostat vubec  a nektere blogy mi nedovoluji napsat komentar, protoze nejsem do google circles prihlasena, zatimco jine navstevuji bez problemu.  Google circles povazuji za velike zasahovani do meho soukromi  a protoze uz delsi dobu pouzivam  bloglovinmuzete  se k nasledovani meho blogu pripojit take tam, abyste mohli i nadale muj blog nejen navstevovat ale take psat komentare. Ja uz jsem si  vsechy blogy ktere nasleduji prevedla take tam.  Moc vam vsem dekuji!
Zde se o bloglovin  doctete vice. Jen podotykam, ze blogy, ktere sledujete, vlozite do bloglovin vsechny najednou jednim kliknutim. (V tom je autorka clanku nepresna)

With all the changes coming to  Bloger, (  Reader is closing down and I need a new RSS aggregator. What a pain. )  I've decided to open an account with blogloving You can follow my blog there  by clicking the link.  Thank you!
(Also a quick note, if you are using Bloglovin and are not able to comment on certain Blogs, you can go to "Settings" and "turn off the Bloglovin frame")

7 komentářů:

Amelie řekl(a)...

Tak podobnou polévku by tu nikdo nepozřel, ale látky jsou hezké.

Vlaďka Cepáková řekl(a)...

To myslíš, Moni, Google+ ? Nebo je to něco jiného? Přešla jsem na Google+ už před rokem právě proto, abych mohla psát komentáře krajkářkám a určitých kruzích. A ony potom odešly na FB, kam zas nechci já. Myslím, že nás všechny tyhle novinky spíš vzdalují, než přibližují. Dřív bylo všechno jednodušší. Měla jsem např. oblíbený google reader a v něm uložené všechny oblíbené blogy včetně tvého k četbě u ranní kávy. Tak ten teď končí a mizí v nenávratnu. Je jasné, že za služby je nutné nějakým způsobem zaplatit, ale mě to odrazuje.

Všimla jsem si, žes mi minule psala komentář z jiného účtu než obvykle. Mrzelo by mě, kdybych možnost psát komentáře uzavřela všem, se kterými si ráda povídám.

Monika řekl(a)...

Amelko, jsem rada, ze se ti latky libi.

Vladko, tvuj google+ je mi dnes dostupny, tak jsem moc rada.

Daja, jak me to stale pise, se se mnou o nic "nepodelila", takze se na jeji blog nedostanu. Snad si to tu precte a otevre google+ i pro mne :)

Zdravim

Helena Davidová řekl(a)...

Moni, moc díky za info!
A taky za recept na polévku. Kokosové mléko pořád používám jen velmi málo, zkusím ji.
Moc zdravím, Helena

Martina řekl(a)...

Lovely y ellow and orabge here - flowers, pumpkin - so perfect! Happy weekend!

catja řekl(a)...

Ahoj Moni, taky moc a moc zdravím! Co nového? U mě jedna velká novina - koukni na blog :-) Jinak žlutá je supr - loni jsem si pořídila žlutou kabelku i boty s černýma puntíkama a letos mám 2 žluté knihovny do pokoje :-) Měj se krásně, J.

Unknown řekl(a)...

Skvěléé! Dýně je má láska =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření