středa 29. května 2013

Baktus

Uz dlouho obdivuji krasne saly Baktus ( a nejen ty ) na blogu u Jany K. a protoze se nam opet zkazilo pocasi a dva dny uz zase topime, na spraveni nalady jsem vytahla jehlice :)  Mozna si pamatujete na tento sal, ktery jsem sice dopletla ale ktery me, jak se rika, "vubec nebral". Jak barva tak vzor me proste nijak neuspokojily a tak byl ulozen na dne suplete az .....do vcerejska. Parat ho byla uleva a  kombinace z dalsi samo prouzkovaci vlnou odstiny cervene pekne rozveselila. Tedy alespon pro me a co myslite vy, byla to dobra volba?

I am admiring Jana's K. Baktus shawls for a while now and because the weather is horrible and I am siting inside for the last few days while the fire is going again, I took out my knitting needles. You may remember this shawl that I  really didn't like at all after I finished it, so it was a good feeling to take it apart and start fresh. I paired it with another self striping sock yarn and this time I am very please with the result. Do you think it was a good choice?




 Baktus shawl


Minuly patek jsem si poridila novou "hracku". Staricky, stolni, tkalcovsky stav. Zatim na nej jen koukam a ptam se sama sebe, jestli mi ho bylo zapotrebi kupovat. Zacinam pochybovat, jestli to vubec zvladnu ale snad se brzy odhodlam a navleknu prvni osnovu :)

I've also got a new toy. It is an old table loom, that I bought last Friday. I feel  little bit overwhelm just looking at it  and realizing how complex this thing is :)) So it's just siting on my kitchen table for now and I am mentally preparing myself to tackle this new hobby of mine :)





 V minulem prispevku jsem psala o celosvetove demonstraci proti spolecnosti Monsanto. Vse probehlo v klidu a tady je ke zhlednuti video. Lide prichzeli a podepisovali petice cele dopoledne i kdyz  pochodu se zucastnilo jen asi 40 lidi.
Video jedna a video dve.


Last time  I wrote about global  " March Against Monsanto"  People were coming and signing petitions  all morning, but for the actual march only about 40 people attended. A bit disappointing, I have to say! I uploaded two short videos on YouTube .


S pritelkyni Susan.
With my friend Susan.

3 komentáře:

Ella řekl(a)...

Moni udelala jsi dobre ze jsi salu rozparala a zacla znovu ,takhle je veselejsi.Tkalcovsky stav vypada hezky a ty to urcite zvladnes.U vas se tedy pekne ochladilo kdyz musite topit.Preji vam hezke a teple dny .

Věrka řekl(a)...

Moni, šála parádní. Určitě jí užiješ.
A jsem moc zvědavá co budeš "tvořit" na to stavu.
měj se krásně Věrka

Večerka řekl(a)...

Moni tvoje tvoření krásné, a klobouk dolů, já prostě na to ruce nemám...;) Moc děkuji za komentáře, udělají mi vždycky radost. :) Hezký den. Peťa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření