úterý 24. dubna 2012

goodies

Dnes vam prinasim dve "dobroty".  Prvni, v podobe bezplatneho strihu na kabelku, kterou si chci stoprocentne usit.

I have a  few goodies for you today. First one is  this free Scalloped Dresden Bag  pattern. I thing that it's really lovely and I, for sure, will make one for myself. 

 


 Druha je navod jak "vysperkovat" obycejnou salu. Pouziva se "papir do mrazaku" ktery po vystrihnuti sablony nazehlime na latku. Po "vybarveni a zaschnuti barvy jen sloupneme a je hotovo.


 Second is this easy  tutorial   for beautifying  a simple scarf. 




 O vikendu jsme vyrazili do nedalekeho mestecka Nanaimo, kde nikdy nevynecham obchod pro kutily Michaels a nakoupim veci o kterych jsem vubec netusila, ze je  "nutne' potrebuji  :)


We went down to Nanaimo this weekend, where I always shop at Michaels store. I bought things I didn't know I needed :)




Tento mesic jsem se stala clenkou mistniho zdruzeni "pratel vlny"  a vcera poprve vyzkousela predeni. I kdyz jsem si koupila vlastni kolovratek, pronajala jsem si na mesic tento skladaci, ktery je modernejsi a hlavne prenosny.  Pustila jsem se do prace z prizi, kterou jsem sama vyprala a  ucesla. Slo to pomalu a ne dobre, ale nepocitala jsem stim, ze sednu ke kolovratku a bude ze mne zkusena pradlena.. Budu se toho muset hooodne naucit.


I also  joined  our local  Wool gatherers guild,  and yesterday, for the first time, I tried to spin some of the fleece, that I washed and carded. As I expected, it did not go very well. There is soooo much to learn!


Nitka se kroutila, byla tenka a tlusta, vetsinou moc " umotana" ale nevzdala jsem to a z prvnich dvou (ne moc povedenych)  klubicek vznikl tento  pleteny prouzek

The fleece was winding, thick and thin, but I kept trying. This is a sample, that I knitted from my first (not very good) balls of yarn.



Dnes se s vami rozloucim fotkami figuriny, kterou jsem si vcera koupila na foceni mych vyrobku. Nejenom sal, salu, nakrcniku a podobne ale take sperku, ktere vam snad uz v brzke dobe predvedu.


Before I say good bye, I want to show you my new "torso" I bought yesterday. I like to take photographs of my handmade stuff  and I think, that it will looks more presentable.  Hopefully, I'll be  able to show you my new necklaces soon.
.


Skoro dokonceny sal.......

Almost finished shawl......





9 komentářů:

P. řekl(a)...

No páni, Moni, ty jedeš :-), kabeluška je krásná, klopa mě zaujala na první pohled!! A šál? Mooc povedený! Mám tyto doplňky strašně ráda, i když se je zatím učím nosit :-).

Krásné dny, Pavla

Kaiva L. řekl(a)...

Milá Moničko, krása, těším se na tvé tvoření.
Iva

Ilona Ř. řekl(a)...

Moniko,
teda ty jsi se do té tvorby s jarem pustila pěkně od kolovrátku :-)
Krásné výrobky, inspirace !
Krásné dny přeji !

Daja řekl(a)...

Moničko já zírám jak ty jsi všestranná,hotový profik!!!!Ta kabelka je fakt Božííííí,takou jsem ještě neviděla tak do toho!!!!Ušij si jí..Daja

Helena Davidová řekl(a)...

Moni, u tebe člověk najde vždycky něco nového. Jen si nejsem jistá, že se u nás dá koupit papír do mrazáku.
Figurina je krásná a už se těším, jak ji budež zdobit svými výrobky.
Měj se hezky, pa Helena

Denisa řekl(a)...

Moni ... super konečně můžu psát komentíky ... nějak to nešlo ... už se Těším na Tvé tvoření ...

... koukni ke mě na blog ... máš tam ocenění ...

... příjemný víkendík ... Denisa

Martina řekl(a)...

Love the scalloped bag above Moni - so pretty! Have a happy crafty weekend - with sunshine and love!

Amelie řekl(a)...

Nádherný příspěvek.

Unknown řekl(a)...

Moni,díky za návod a jinak nestačím valit oči,kolik toho stíháš a do čeho všeho se pouštíš! Úplně jsem se rozesmála definici...netušila jsem,že je nutně potřebuji....to přesně znám! Tak držím palce,ať to učení se novým věcem jde od ruky!
M.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření