čtvrtek 15. prosince 2011

I wish.....

Dnes jsem na facebook cetla komentar jedne kamaradky o tom, jak ma napeceno, naklizeno, nazdobeno ...no proste hotovo a raduje se z vanocni pohody.  Ja jen tise zavidim, protoze nemam vubec nic, to znamena neuklizeno, nenazdobeno a nenapeceno a jak jste na tom vy?   Stale dodelavam resty, ktere jsem si dala za ukol do vanoc zvladnout. O vikendu jsme hlidali vnoucka, takze jsem neudelala vubec nic. Tedy  podarilo se mi uhackovat mu novou sovi cepicku. Vcera Neil dovezl vanocni strom a dnes jsme ho zacali zdobit ale je tak veliky, ze nam 4 snury elektrickych zarovicek vysly jen do pulky a protoze se mi uz nikam nechtelo a dalsi zdobeni muze pokracovat az kdyz jdou umistena svetylka,  budeme pokracovat zitra. Zadelala jsem si tedy alespon dve davky testa na vanocni cukrovi a naplanovala dalsi na zitrek.

I read on my friends facebook page today, that she is ready for Christmas. Everything is clean, the baking is done, the house is decorated.... I wish, I could say so too, but my reality is quite the opposite! How are you doing, are you ready for the holidays? I am trying to finish all the projects I  said I would. We babysat our grandson this weekend so nothing got done. Well, I manage to make a new owl hat for him, I can check that off of my list :) Neil got a three yesterday and we started decorating it today, but is so big that we ran out of the lights half way through and I didn't feel like going to town so we will have to continue tomorrow. I made two butches of cookie dough instead and planed to make more tomorrow.

Makeefa nova sovi cepicka
Mak's new owl hat

Makeef


 Dalsi dokoncena cepice  "Aviatrix"  z Ravelry.  Puvodne mela byt take pro Makeefa ale protoze jsem ji pletla poprve a  jinou vlnou nez si zada popis, je velka i me a tak ji radostne " zabavil " Neil :))

Another finished hat  " Aviatrix "  from Ravelry. It was supposed to be for Makeef as well, but because I made it for the first time and picked up just random wool I had at home instead of following the pattern it is big even for me and so Neil is happy to have a new hat :))



Dalsi skoro dokoncene dilko. Zminovala jsem se o tomto projektu pred rokem   tady a konecne se dopracovala k jeho realizaci. Neil me musel upravit podstavce ze svicnu a nalepit prkenka na syr (se sklenenym poklopem). Vse jsem nakoupila za "babku' v sekaci. Ted uz jen natrit, Neil se priklani k cerne barve a ja uz je v duchu vidim v bilem, tak uvidime.....

Another project that is almost finished. I blogged about it  a year ago  here and It's finally happening. Neil had to glue the candle holders to the cutting boards and now, I just have to paint them. He likes the black color and I like white. I guess will see.....



Vanocni inspiraci najdete na me virtualni nastence na Pinterest.
My Christmas inspiration board on Pinterest.


Dekuji vam za nevstevu a preji krasny zbytek tohoto tydne.
Thank you for visiting, enjoy the rest of the week.

 all images by MoniO click to enlarge  MoniO fotky se kliknutim zvetsi

16 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Moni,snad te trochu uklidnim. Vyzdobu s klidem realizuji do naseho neustaleho bince a chaosu,cukrovi jsme s kamaradkou a jeji holcickou upekly jedno a bylo fakt moc dobre,hned jsme ho snedli! Takze asi tak. No asi dvoje troje jeste upeceme,zbytek na spestreni doda maminka,ktere pomohu zdobit pernicky o vikendu. I tak vanoce prijdou, ze?!
Jinak musim tedy chvalit naaaadherneho vnoucka, krasny kluk je to! Sovi cepicka je skvela,moc se mi libi! Tak preji at vse jde hladce a urcite uzivejte,ikdyz se neco nestihne :))). Moc zdravime a tesim se na priste M.

Unknown řekl(a)...

Jo a podstavec bude take skvely!

Monika řekl(a)...

Moni, klíííííd. Já jsem sice už pekla čtyřikrát, ale moji kluci to už všechno stihli sníst. Takže pečeno nemám. Uklízet už se ani nesnažím. Vždy to vydrží maximálně jeden den a já jsem z toho pak naštvaná. Výzdoba se žádná ještě nekonala. Dnes bude prcek spát u babičky a dědy, tak možná něco vyndám a realizuji. Místo toho, abych se z toho stresovala, tak šiju a háčkuji. Našla jsem si na Mimibazaru krásný návod na kulíška, a tak ho právě dodělávám. Ty to máš také moc krásné...:-D

Unknown řekl(a)...

Moni, také Tě uklidním, pokusím se upéct cukroví a co se úklidu týká, tak jsem včera četla nádhernou větu: "Dokážu udělat nepořádek už tím, že si sednu." - Tak nějak to platí i u nás. Měj se hezky.
Marcela

Martina řekl(a)...

Don't worry Moni - all will be fine! Creative peopke are almost always a bit chaotic - i'm the same ;) xx

Marťula řekl(a)...

Ahoj Moniko
Čepička se sovičkama je kouzelná.Vzhledem k počasí mě vůbec nepřijde že budou vánoce.Pekla jsem tento týden dva dni.Moc neuklízím,tak nějak normálně jako vždy,vždyť to stejnak nevydrží.Já teď jsem se dala do háčkování.To mě momentálně baví.Odpočívám a chodím s pejskem na procházky a do práce.Vnouček je nádhernej.Máš z něj radost.Přeji hezké adventní dny v té dálce tobě a celé tvé rodině.Marťula

Iva řekl(a)...

Moni, já jsem na tom úplně stejně jako ty a dokonce si z toho nedělám těžkou hlavu, hlavně že jsme v pohodě.
Krásný advent
Iva

Lezarts řekl(a)...

Moni, už to neřeším, navíc jsem nějaká "přichcípnutá". A kukuč vnoučka, je lepší, než naklizený byt!

www.tocomebavi.blog.cz řekl(a)...

Taky tě uklidním!!!!
Jsem na tom podobně.Jediné,co mám hotové,jsou přichystané,zabalené a ve skříních schované dárky.S pečením je to horší,budu se to všechno snažit dohnat o víkendu

Unknown řekl(a)...

Ty čepice jsou bomba! Hlavně ta soví, já miluju sovy, s takovou čepicí bych běhala po světě i já. Je někde návod???
Krásný zbytek adventu! Soňa

Helena Davidová řekl(a)...

Moni, jen klid! Vždycky všechny plašíme a nakonec to zase stihneme...Jak vidcím, neflákáš se :o)Čepička je úžasná!
Tento týden přiškla obálka od tebe, napišu mail, moc děkuji, jsi prostě zlatá!
Moc zdravím, Helena

Ella řekl(a)...

Nic si z toho nedelej vzdyt mas do vanoc jeste tyden a co bude bude a co ne tak ne .Ja mam sice upeceno ale v baraku bordel,mame tady tri vnoucata a ty jsou porad hladovi.Makeef nejak vyrost a o tech jeho krasnych modrych ocich ani nemluvim,cepice mu moc slusi.

Anonymní řekl(a)...

Milá Moni,hlavně domácí pohoda.
To je to nejhlavnější.
Čepice jsou úžasné!
Krásné vánoce přeji.Žaneta

Marťa řekl(a)...

Ahoj Moni:-)
Moc,moc zdravím,samozřejmě v letu.Píšeš 15.12.že doháníš resty.Já je doháním tento týden,hlavně pro rodinu.Znáš to"kovářova kobyla...."
Moni,chci hlavně pozdravit,popřát krásné svátky,pohodu a zdraví.Vnouček roste jako z vody,synové ani nemluvím.Dodatečně gratuluji,ta fotka s houslemi je překrásná.
Takže krásné svátky,pa Marťa

Monika řekl(a)...

Moc vam vsem dekuji za komentare, opravdu me uklidnily a nakonec jsem vsechno zvladla :))

Soni, navod na cepici nemam, delam je od oka a take podle toho casto param :) Inspiraci jsem cerpala na google images kde jsem zadala " owl hat " (sovi cepice)

Amelie řekl(a)...

Ty čepice jsou nádhernéé, paráádní.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření