3 hrnky mouky ( ja pouzivam hladkou ale jiste muze byt i polohruba, 1 hrnek 250 ml )
1/4 lzicky instantniho drozdi
1 lzicka soli
promichame a pridame
1 1/2 hrnku vody, vse se rychle promicha jak je videt na videu a da na 12 az 18 hodin odpocinout.
Predehrejeme si troubu a litinovy hrnec na 112 C . Muzeme pouzit i sklenenou nadobu ale dulezite je mit nadobu poradne vyhratou i s poklickou. Chleba se pece 30 minut priklopeny, pak se poklicka sunda a jeste 15 az 20 minut dopekame v otevrene nadobe.
Myslite si , ze tenhle, na pripravu jednoduchy recept vyzkousite ?
Have you ever heard about " No Knead Bread "? Mark Bittman published the recipe in the NY Times last year. The original recipe came from Jim Lahey of Sullivan Street Bakery. You can watch Jim make his bread in this video. Do you think you will give it a try ? I am definitely hooked and even though I use my bread maker machine all the time to make my dough I can't wait to try this recipe..........
Image from chezpim.com
10 komentářů:
Ahoj.děkuji za recept na chléb,určitě vyzkouším.Zdravím z vyhřátého Brna Libuše
Moničko moc tě zdravím a děkuji za jednoduchý recept, určitě někdy vyzkouším :)) A s tatínkem jste si užili krásné chvíle!Vnouček roste jako z vody. Mějte nádhrené letní dny. Ajka
Jéj,Monika už som ho skúšala,ale niečo tomu chýbalo,recept je tak prehľadný a jednoduchý, tak sa vyhováram,že nemám tú správnu múku.Ale budem skúšať ďalej.Ešte pekné leto!PS:Tvoj bochník je ukážkový!
Voní, až k nám do Čech. Jestli je tak jednoduchý a přejdou vedra, snad ho i zkusím upéci!
Přeji, dobrou chuť!
Ahoj Moni moc se těším na chléb značky MONIKA určitě bude dobrý já peču hlavně Italské a podaří se vždy !tak díky Daja.
Ahoj Moni,receptík už jsem na webu taky objevila,ale chybí mi zatím ten litinový hrnec,jinak bych ho už taky zkusila.
Teda do zní dobře, určitě vyzkouším
Ahojky Moni!!!!
Vypadá luxusně a tááák jedle,že mně láká ho vyzkoušet.
Měj se prima!!!!Taky máte taková vedra????
Vsem kteri se do chleba pusti preji hodne zdaru a napiste jak to dopadlo.
Marus, muzes mit i sklenenou zapekaci nadobu, hlavne ale aby mela poklop a byla poradne vyhrata.
Ivo, ten bochnik na fotce neni bohuzel muj vyrobek :(
Blani u nas na poradne vedro stale cekame, ted nam slibuji kolem 25 na pristich par dnu ale ja tomu neuverim dokud se o tom na vlastni kuzi nepresvecim :)
Moni, receptík na tento chlebík som našla už dávnejšie a piekla som už niekoľkokrát. Je úžasný, mne dokonca chutí viac ako chlebík z pekárničky. Keďže nemám doma liatinový hrniec, pečiem v klasickej sklenenej jénskej mise a vždy sa podaril :-)
Okomentovat