pondělí 11. července 2011

Citronovnik - Lemon Tree


 Pri nedavne navsteve zahradnictvi mi tata udelal radost timhle citronem. Je to krizenec citronu a mandarinky ci pomerance- to se presne nevi ale plody jsou pry vyborne  Jmenuje se Meyer lemon, ma uz nekolik malych citronku  a opojnou vuni.

My dad bought me this little "Meyer Lemon" tree when we visited our local nursery last week. I did some research on the web and found out that it is a good variety, lemon cross with ether mandarin orange or orange and has very flavorful taste but not as strong as other lemons. It already has some little lemons and the flowers smell is amazing.



 V sobotu jsme se zastavily u jednoho z mnoha "garazovych" prodeju. Nevim jestli jsem se o nich uz zminovala ale lide otevrou sve garaze, vyndaji stoly pred dum a na zahradu a prodavaji sve nepotrebne veci. U nas tzv. garage sale. Samo sebou se tam vzdycky najde neco co musite proste mit :))  Ja nasla tuhle krabicku a bavlnky na hackovani.


Garage sale found - little box full of crocheting yarn,  perfect for covering more rocks.


Prvni fotka je kolibrik, ktery nam vletl do kuchyne a ktereho jsem ze zebriku chytila v rohu stresniho okna. Druhy je perfektne zachovaly ususeny chudak, ktery se dostal  do mistnosti, kterou nepouzivame a ven uz cestu nenasel. Poleti s tatou do cech.......

First photo is a hummingbird that got stuck in our skylight. I had to rescue him with a ladder. The second one is dried out one,  that my dad found in one of the rooms that we seldom use, where he got stuck and died. He is going to take him home with him........



 image by  " little dear tracks"

Dnesni inspirace je z blogu   Little Dear Tracks.

Today's inspiration is from  Little Dear Tracks  blog.

11 komentářů:

Daja řekl(a)...

Ahoj Moniůžasný citroníček malý a už rodí fantastické.... a co obdivuji je váš garažový prodej to by bylo něco !!!!U nás to bohužel není velká škoda.Hned bych jela k Vám!!!!! Měj se hezky Daja

Martina řekl(a)...

Oh, that's what Meyer lemon is! I've seen some delicious recipes, using that fruit - and love lemon and citrus anyway. Have a fun time with your dad Moni!

Ella řekl(a)...

Preji ti aby ti rost kdyz je od tatinka,ja jsem to skousela nekolikrat ale vzdy mi zmrznul i kyz jsem ho mela na verande v kvetinaci.Garazove prodeje mam take rada.

Michlena řekl(a)...

Parádní úlovek! Taková bedýnka i bavlnky by mi taky udělala radost! :-)
A ten tip na tvořivý blog rozhodně využiju! Díky!

Ifčulka řekl(a)...

Skvělá bedýnka a garážový prodej to je tedy něco na mě. To musí být parádní atmosféra!:-) Citrónovník je krásný, citróny mám moc ráda. Teď v létě hlavně s mátou k pití.

sar řekl(a)...

Ahojky Moni,
moc zdravím!!! Citrónovník je parádní, jůůůůů to bude úrodička. Bedýnka by i mě moc potěšila, super!!! A dcerce blahopřeji a přeji šťastný život ve dvou.

Krásné léto. Šárka

simpl řekl(a)...

Ahoj Moniko, porad jsem nevedela, co je to ten Majeruv citron - na internetu je z neho hodne receptu. Jeden ti pro zajimavost posilam http://www.figswithbri.com/?p=1257
Pekne dny preje Ditta

Kaiva L. řekl(a)...

Ahoj Moni,
tak nejdříve mne uchvátil ten garážový prodej - to musí býtparáda,jako stará vetešnice, oceňuji všechny staré věci, které se dají zužitkovat.
Kolibřík - také pěkný, jestli je to ten usušený - pěkně se zaimpregnoval.
Na citronovník jsem nikdy neměla odvahu, neb si myslím, že by mi zašel. Jinak taťka sympaťák - sluší vám to.
Hezké sluníčkové dny IVA

Marťa řekl(a)...

Ahoj Moni:-)
Moc,opravdu moc mne těší,že si tatínka tak užíváš:-)).Myslím,že i tatínek je rád,že se nechal k návštěvě přemluvit.Užívejte si to,kuchyně určitě počká;-).
Tady se ochladilo,hodně prší,prý se nám do konce měsíce léto nevrátí.Na zahrádce to zatím znát není.
Moniko,mějte se krásně,přeji hezké počasí a podrbej za mne Tess:-)).
Pa Marťa

Amelie řekl(a)...

nádherné věcičky...krásná krabice s bavlnkami...super fotky!

Soňa řekl(a)...

Milá Moni, po delší době Tě opět zdravím a posílám spoustu pozdravů od nás. Tvůj citronovník se mi líbí...úžasný. Moc jsem si užila tvé hezké fotky. Měj se krásně...
U nás počasí nic moc...zahrádka je smutná. Tak aspoň něco málo doma tvořím :O)Snad se nám to sluníčko brzy opět ukáže :o) Ahoj Soňa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření