sobota 9. dubna 2011

babovka - bundt cake

Vlasticka na svem blogu doplnila recept na tvarohovou babovku a tak jsem se hned dala do peceni. Tvaroh si ted vyrabim z kefiru ( z kefirovych zrn), ktery jednoduse necham ve lnenem pytliku, zatizeny na sitku, vykapat. Po asi dvou mesicni prestavce mam zase k dispozici cerstve kravske mleko. Byla jsem nestastna, kdyz mi pani, od ktere ho odebiram oznamila, ze nejakou dobu nebude. Kravka ted mela telatko my zase mame vyborne bio mleko.

I made this delicious quark bundt cake from recipe I've got at Vlasta's blog. Lately, I make quark cheese from kefir, which I make from kefir grains. I put the kefir in linen bag and let the liquid drain from the kefir. I am so happy to be able to get fresh, organic milk again. Last few months the milk wasn't available, but now the cow had a calf and we are good to go again. At least, that's what the milk lady said :) 


Ze sebrane smetany jsem vyslehala slehacku a na vrch "nasazela" jeste zavarene hrusky. Mnamm, Vlasti, jeste jednou moc dekuji!

From the cream I made whipped cream and topped it with canned pears. Mnnn, thank you Vlasta!


I kdyz normalne piju kafe jen z mlekem, dnes jsem se rozsoupla a slehacka putovala i do hrnku.

Even though I don't normally put cream into my coffee, today I spoiled myself and topped my cup with the whipped cream.



A aby jste si nemyslely, ze jen jim a lenosim :))..... tak vam jeste ukazu dalsi detskou kabelku, kterou jsem vcera usila. Pracuji take na prevodu strihu na tuto kabelku do pdf formatu, v kterem bude strih k dispozici k zakoupeni v mem obchudku.

You may think I am just siting around drinking coffee and eating cake :)) ...... so, I am going to show you another little purse, that I made yesterday. I am also working on making this pattern available for sale in pdf format.


18 komentářů:

Večerka řekl(a)...

Moni přeji krásnou neděli, popis zní dobře, bohužel se mi nezobrazují obrázky, ale to nevadí, tak mi alespoň pracuje fantazie...:)

Unknown řekl(a)...

Moni,tyhle tvarohový věci já můžu, chystám se na tvarohový mazanec, abych ho vyzkoušela ještě nanečisto a na velikonoce se mi určitě povede.
Hezkou neděli přeji
Marcela

Vlasta řekl(a)...

Moni, jsem ráda, že bábovka chutnala, tenhle recept je z jedné stařičké kuchařky, kterou jsem po létech objevila v zadní polici knihovny. Budu ji muset pořádně prozkoumat a vyzkoušet i další recepty :)

Monika řekl(a)...

Omlouvam se, uz jsem to opravila, fotky jsem zase presunula manualne z Picasa album. Nevim cim to je, album neni plne! Tohle je uz asi treti prispevek, ktery se po odeslani z pocitace programem Picasa nezobrazil ale ukazal jako draft a fotky chybi. Nevite nekdo, cim by to mohlo byt?

REDNEVAL řekl(a)...

Ahoj Moni,
bábovka vypadá skvěle!!!
Máme rádi tvarohové těsto.
A od Vlastičky jsem už zkoušela několik receptů a byly všechny báječné!!!
Je vidět, že vůbec nelenošíš!!
Kabelka je opět super!!
Hezkou neděli :o)))
Jarka

catja řekl(a)...

Moni, bábovka vypadá krásně. My jsme taky dřív mívali kravské mlíko, mamka z toho dělala jogurt a taky tvaroh byl vynikající nebo v něčem, ale samotné jsem to vypít nemohla :-)
(A tvaroh se řekne quark bundt? To si musím napsat!)
A prosím, prosím, ukaž něco ze scrapbookové tvorby!
Díky a hezké dny, catja

Večerka řekl(a)...

Tak už to vidím!! Krása...přesně tak jsem si to představovala...:)

www.tocomebavi.blog.cz řekl(a)...

Ahoj Moni!!!!
Teda kabelička je zase úžasná,v krásných barvičkách.
No a mlsání...mňam.

Monika řekl(a)...

Vlasti, babovka mela velky uspech, stare kucharky jsou bezva, diky :)

Marcelko, tvarohovy mazanec mame take radi. Recept mam od babicky a az bu de trosicku casu ,dam ho do " receptu z me kuchyne"

Catjo, babovka (z babovkove formy) se jmenuje " bundt cake " a tvaroh " quark cheese " Mleko jsem uz zkousela pred lety ale take nam vubec nechutnalo. Myslim, ze zalezi, cim kravicku krmi a jak se o ni staraji. Tohle mleko je lahodne, ja ho vzdycky jeste zahreju bod bod varu a pak mi prijde jeste chutnejsi.


Moc vsem dekuji za komentare, jsem rada, ze tasticka ma uspech, jednu uz jsem prodala a tak se mi hned lepe sije, kdyz vim ,ze se libi.
Hodne slunicka do noveho tydne preje Monika.

Helena Davidová řekl(a)...

Moni, už tak dobrou bábovku si povíšila alespoň o jeden chod :o)
A kabelčička je kouzelná!
Moc zdravím a přeju hezké dny!
Helena

evie řekl(a)...

ta babovka vyzera excelentne!

Ella řekl(a)...

Tak jsi me s tou babovkou predebehla ja jsem si ji predchvili vytiskla a ty uz ochutnala.Tasticka je zase moc hezka tak at se prodavaji aby jsi mela co delat ha ha ha jako kdybys nemela co delat.

Unknown řekl(a)...

Moni, babovka vypada velmi chutne, urcite vyzkousim a kabelka patri do oblasti snu. Preji krasny tyden, Katerina

Martina řekl(a)...

Awww, Moni, you do so many things apart from eating cake - and baking it! You deserve a coffeee break now and then ;) Lovely bag and yummy cake!

Soňa řekl(a)...

Milá Moni, dortík je tááák skvělý :o)tvarohové máme také moc moc rádi a kabelka je také nádherná. Krásné šitíčko i pečení :o)Moc Tě zdravím do takové dálky a posílám trocha toho sluníčka od nás. Myslím, že zítra bude zřejmě asi pršet :o( nějak se honí mraky.
PS: Děkuji za návštěvu a sladký komentář od Tebe. Moc pozdravů, Soňa

Amelie řekl(a)...

Kabelka je nááádhernáááá. Já neumím šít, tak to mooc oceňuji!!!
a bábovka vypadá také skvěle!

Unknown řekl(a)...

I would really like a piece of bundt cake right now!

Marie řekl(a)...

Zaujala mě ta "kefírová zrna",kefír mám ráda,tak je objednám.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření