středa 15. dubna 2015

April showers bring May flowers .....

I don't know, where the time goes. I am really trying to post more often, but it feels like an impossible task lately.  So once again, here are some photos from the last few weeks. Lots of sun, lots of rain as well, but I managed to get out in the garden and planted broccoli, cauliflower, cabbage, Brussels sprouts, beets, carrots, onions, peas, potatoes, cilantro, parsley......well, you get the idea. The more delicate plants have to wait for warmer weather, tomatoes are in the greenhouse and peppers still "live" in our kitchen.

Nevim, kam ten cas leti....  Snazim se venovat tomuto blogu vice nez jen jednou za mesic, ale nejak se mi to nedari. Takze opet " fotkova okupace" z poslednich par tydnu.  Hodne slunicka, hodne deste a prace na zahrade zacala! Vysazela jsem brokolici, kvetak, ruzickovou kapustu, zeli, cervenou repu, mrkev, hrasek, cibuli, brambory, petrzelku.... no jiste si to dovedete predstavit.  Rajcata jsou zatim jeste v kvetinacich ve skleniku nez je presadim do zeme a papriky a dalsi teplomilne rostlinky stale jeste "bydli' v kuchyni.














 I love our walks where the river joins the ocean, with a  little airport on the side. Thus the name Air park.

Mam rada nase prochazky okolo reky, ktera se vleva do more pri ceste parkem, ktery je z druhe strany obklopen malym letistem.




























 When working on the portrait for my friend I decided to take watercolor classes on the internet. First exercise was this pear and then yesterday I started working on the daffodil. Hopefully I'll be able finish that one tonight.  What a difference from this picture three weeks ago. I am enjoying it so much,  working on my drawing as well as learning more about watercolor.

 Pri malovani obrazku pro kamaradku jsem se rozhodla, ze se prihlasim na lekce akvarelu na internetu. Prvni cviceni byla tahle hruska a vcera jsem se pustila do narcisky, kterou bych dneska chtela dokoncit. Je to velky rozdil v porovnani s timhle obrazkem pred tremi tydny.  Moc me to bavi a mino malovani akvarelkami se ucim lepe rozumet i kresleni.











all photos © monika opatril

7 komentářů:

Lezarts řekl(a)...

Svěží příspěvek, samá nádhera!!!

Helena Davidová řekl(a)...

Moni, ty jsi tedy zahradnice! Nakupovat zeleninu asi nechodíš...
Nádherné fotky a tleskám tvým akvarelům! Ta hruška je dokonalá!
Posílám pozdravy, Helena

Unknown řekl(a)...

Moni, daří se Ti jak na zahrádce,tak na uměleckém poli:-)Přeji vytrvalost vyplatí se to!Dája

emily řekl(a)...

Monika, nádherne maľuješ a ešte sa stíhaš starať o záhradku. Šikovná žienka. U nás sa hovorí, aj do koča, aj do voza.
Emily

Kaiva L. řekl(a)...

Ahoj Moni, krásná příroda - to musí být kouzelné procházky. Zahradnice jsi veliká a tvoje akvarely jsou čím dál tím více propracovanější.
Hezký den Iva

pubg mobile řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Blogger řekl(a)...

v

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření