My package from Czech arrived last week. German made ham maker, that I ordered from Jiri Dytrych. After some research I realized that there is not much to choose from. I didn't want to cook my ham in plastic bags in the aluminum form so this stainless steel model was the best on the market. We do not eat much of sandwich meat for the ingredients they contain and this was the perfect solutions.
Do vareni sunky jsem se pustila okamzite. Prvni, veprova, me poucila, ze mezi kostkami masa musi byt i dostatek mleteho (jemne nasekaneho) masa aby se vse dobre spojilo. Proto tedy ty otvory (diry) v mem prvnim "vytvoru". Na chuti to ale neubralo.
Recept (od oka :)) na moji veprovou sunku:
veprove maso,
nasekane bylinky - rozmarin, bazilka a oregano
cesnek, sul, pepr, paprika, lzicka medu - chutove vytecne!
I started right away and learned a lot from my first trial of making a pork ham. The most important thing is to have enough binding in the meat. Not just cube meat, but also some ground meat to keep the ham together. even though, there were holes in my pork ham, it was delicious!
My recipe:
lean pork meat
herbs - rosemary, basil, oregano
garlic,salt,pepper, paprika, tsp. of honey
Druha na radu prisla sunka kureci. Vzhledove uz o moc lepsi i kdyz tu a tam je jeste v mase trhlinka. Premyslela jsem jake pouzit koreni a ingredience a nakonec vznikl tento recept:
sul, pepr,paprika
hrst nasekanych sušenych (sun dried) rajčat nalozenych v oleji
nasekane, nalozene zelene fazolky (v ostren nalevu, take jsem nasekala feferonku, kterou pridavam- zavaruji si je sama)
hrst rozdrobeneho balkanskeho syra
The next one was made from chicken meat. I came up with this combo to flavor it:
salt, pepper,, paprika
handful of chopped sun dried tomatoes (in evoo)
chopped beans that I caned (with halupino pepper)
handful of feta cheese
It was really good and better in the appearance too.
Dalsi byla sunka kruti. Stejne ochucena jako kureci, protoze ta moc chutnala a proto jak se rika "nac menit to, co funguje" Vzhledove nejlepsi a jako u dvouch predchazejicich se po ni jen zaprasilo :)
Last one I made from turkey meat. Some ingredients, because like they say " don't change what's working" I use the same recipe as for the chicken one and this one came out perfect! It was gone in no time and so were the other ones :)
Vsechny recepty jsou upravene z originalnich receptu na vebove strance pana Jiriho. Mnozstvi masa, delka vareni atd, dalsi uz je opravdu jen na vas! Tohle neni placena reklama! Jsem jen velice spokojena! Pan Jiri objednavku vyexpedoval behem nekolika dnu a z ochotou odpovidal na me nescetne :) emailove dotazy. Timto mu moc dekuji.
I created all these recipes from the basic one at the ham maker website. I am very happy with it and my girlfriend already ordered one too after sampling my creations! This is not a paid endorsement!
I am just very happy with this product as it allows us to eat healthy.
I am just very happy with this product as it allows us to eat healthy.
9 komentářů:
Prima tip! Už jsem si pana Dytrycha uložila...A dobrou chuť přeju! :-)
Hmmm! Vypadá to báječně, určitě velká dobrota!
Tak zase nekdo neco vymyslel a ja o tom ani nevedela.To je ale celkem bezne hi hi hi.Urcite doma delane bude mnohem lepsi nez kupovane.
Moni, všechny šunky vypadají skvěle. Pamatuju si že ji mamka taky vařila a byla moc dobrá. Díky za tip - třeba se bude někdy hodit.
měj se krásně Věrka
Moni,šunka doma vyráběná vypadá báječně a moc se mi zamlouvá i způsob servírování s ananasem a vajíčkem...to bych si nechala líbit !
Hmmmmm, to vypadá moc chutně+++. Ještě, že je to k tobě daleko, jinak jsem u vás na večeři:-)))
Moni, k tvému článku se mi tady seběhla skoro celá rodina. Opravdu vypadají výborně! Terka o šunkovaru mluvila, tak ho asi taky pořídím.
Moc tě zdravím, Helena
Mňam. Já mám doma ten hliníkový a proto šunku už nevařím. Že existuje nerez, jsem ani netušila. Super. Děkuji Ti Moni.
Hned bych si dala...
Okomentovat