čtvrtek 15. ledna 2015

Puerto Vallarta


Here are some pics from Puerto Vallarta. It was my first time in Mexico, we spent two weeks there and I absolutely loved it!

Fotky z Mexika z mesta Puerto Vallarta. Byla jsem tam poprve, stravili jsme tam dva tydny a ja si to tam zamilovala!
















Church of Our Lady Guadalupe.

Kostel  Panny Marie v  Guadalupe.









La Calavera Catrina figure.   An icon of the Mexican Día de los Muertos or Day of the Death.

Catrina či La Calavera Catrina nebo-li elegantní lebka,  je vlastne karikatura smrtky,  ktera  patri k svatku  " Den mrtvych ".






These figures are everywhere and I just couldn't  resist to sketch one of them. I added the background on the computer to give it the  journal like feeling.

Tyto figurky jsou vsude a ja neodolala  a take si jednu nakreslila. (Pozadi je delane na pocitaci)



I also attempted this watercolor painting of my grandma from an old photograph. I took some acrylic painting classes about 6 years ago and really, really enjoyed it.  My New Years resolution for this year is to try to get back to it, learn and hopefully improve while enjoying myself. I know these are more or less childlike "doodles", but  I have fun and like they say practice makes perfect so I will keep practicing ;)

Jako predsevzeti do noveho roku jsem si dala zavazek, ze se zase pustim do kresleni a malovani. Asi pred 6 lety jsem chodila na kurzy malovani akrylovými barvami a moc me to tenkrat bavilo. Tak se letos pokusim tomu zase vice venovat.  Lakaji me akvarelove barvy a i kdyz ty me maluvku vypadaji jak od zacku zakladni skoly, ja to nevzdavam.  Tady jsem se pokusila namalovat babicku podle jedne hodne stare fotografie ;)


This one was inspired by these cute felt hens  that I stumbled across the other day. What a fun project that would be to make one!

Pri brouzdani na webu jsem nedavno narazila na tyhle nadherne filcove slepicky, dobra inspirace do "malovaneho denicku"!



neděle 4. ledna 2015

Winter Shades Of Gray

It is cold,wet and gray.... .still beautiful in many ways, but  nevertheless almost lifeless.

Je zima, mokro a sedivo.....coz ma stale svoji krasu i kdyz skoro jako bez zivota.













  Especially when  you come home from warm,colorful place called México! (we had a wonderful holiday last month in Puerto Vallarta, more pics to come ;))

Zvlas kdyz se vratite domu z tepleho, barevneho sveta zvaneho México! (minuly mesic jsme byli na dovolene v Puerto Vallarta, vic fotek priste ;))


So to brighten my days and because my daughter really inspires me, I  dug out my watercolor paints and put some color on the paper.  Little silly hings like this make me happy.......♥

 Abych se trochu rozveselila  a protoze me inspiruje dcera, vystrachala jsem me akvarelky a  a dala se do malovani. Takovehle drobne malickosti me delaji radost......



 More color yet, as I promised a while ago, here are my finished wooden dolls. I had so much fun painting these and "playing" dress up .

No a jeste trochu barev v podani dokoncenych "vareckovych" panenek, jak jsem slibila. Byla to zabava je namalovat a obleknout.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření