neděle 31. března 2013

Happy Easter to all my friends who celebrate .... ❤

Vesele Velikonoce vam  vsem, kteri je slavite.

 

 Zajic letos dostal novy kabatek.......

Bunny got a new coat .....


Minuly tyden jsme oslavili  narozeniny  zete,  pochutnali si na sushi a uzivali si krasneho pocasi To se mimochodem jeste zlepsilo a cely velikonocni vikend je nadherne. Proto take zase takova pauza zde na blogu - slunisko nas tahne ven :)

We celebrated our son-in-law birthday last week and enjoyed sushi and really nice weather.  That's why I am not blogging lately since we spend our days outdoors :)



Ja krajela ingredience, Tereza a Neil pilne rolovali a snad ani nemusim podotykat, ze sushi mame vsichni moc radi!

I was cutting the ingredients, Tereza and Neil were rolling and I guess there is no need to say that we LOVE sushi!






A jestli mate jeste trosku casu, tady je inspirace dnesniho dne.....

If you, by any chance, still  have a spare moment, here is today's inspiration....





pátek 15. března 2013

healthy chocolate ice cream-mousse recipe

Cokoladova zmrzlina zdrave. Tak by se dal nazvat tento recept, na jehoz vyzkouseni jsem se uz delsi dobu chystala. Nadoba"vyrobniku" zmrliny musi byt predchlazena v mrazaku a ja zapomela, ze jsem ji tam po minulem pouziti nedala. Takze cokoladova hmota putovala tentokrat do formicek a do "vanicky, kde jsem ji  behem tuhnuti jednou za hodinu promichala aby se nevytvorily ledove krystaly. Tento recept je take vyborny nemrazeny, vychlazeny se da podavat jako dezert,  tzv. cokoladova pena. 

 Recept:
2 vyzrala avokada
2 vyzrale banany 
2 hrnky kokosoveho mleka
3/4 hrnku medu
1 lzicka ruzove vody ( nemusi byt)
4 lzice kakaa
Vse rozmixujeme v mixeru do kremove konzistence.

I made this chocolate ice cream yesterday and I couldn't stop eating it when I was filling the forms. It would be really good chocolate mousse dessert as well. Just chill it before serving it and garnish with some coconut flakes. I didn't use my ice cream maker because I forgot to put the container into the freezer after the last use, but the ice cream turned out really well just stirred  :)


   






 Navijec prize v akci. Tentokrat jsem si vyzkousela Navajo spradani, to znamena, ze jsou smotane tri nitky z jedne. Na nazorne video se muzete podivat zde.

My wool winder in action, this time I tried Navajo plying. You can watch good video tutorial here.


Dnes jsem  narazila na tyhle videa. I kdyz v  anglictine, presto krasne priblizi atmosferu minuleho stoleti. Prvni je z Ostrova Vancouver, mesto  Victorie a z mesta Vancouver, rok 1935.  Druhe je prochazka Prahou

I came across these videos today and liked the old images very much. One is From Vancouver Island and Vancouver, the other is from Prague. I hope you enjoy them as much as I did :)




čtvrtek 7. března 2013

Uz je to vic jak mesic od meho minuleho prispevku, cas leti! Uzivame si hezke pocasi a prochazky po okoli, zahrada a sklenik se uz take probouzi.

It's been more then a month since my last post, time flies!  We are enjoying nice weather and  I love walks  through our neighborhood. Our  greenhouse is "waking up" too. 







Posledni "varka". Jeste nez jsem pred par dny onemocnela, stihla jsem jeste umotat tohle pradenko. Hlidala jsem o vikendu vnuka ktery byl nemocny a tad sama dva dny lezim. Nastesti jemu uz je lepe.

Before I've got sick after babysitting our grandson this weekend, I finished this batch.  He is much better now, but  I am in bed  with the same cold and stuffy nose he had :(




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření