neděle 27. ledna 2013

finished doll

 Vcera vecer jsem dodelala a oblekla mou hackovanou panenku ale nejsem si jista, jestli se mi jeji saty libi. Nejsou to rozhodne me barvy , zvolila jsem je mimodecne nejspis kvuli jejim cernym vlasum. Co  myslite,  mam se pustit do novych, mozna hackovanych?


I finished my doll last night and dressed her up, but I am not sure if I like her dress. These are definitely not my colors but with her black hair this is what I picked. What do you think, should she have a new dress, perhaps a crochet one?





Preji vam krasny tyden pratele.....
Have a great week my friends.....

sobota 26. ledna 2013

Crochet Doll

Stale kaslu a mam zacpane dutiny a tak odpocivam. Pustila jsem se do hackovani panenky, tenhle napad nosim v hlave uz dlouho ale nejak nikdy nebyl cas ho uskutecnit.  Delam si poznamky abych mohla pripadne napsat popis.  Brzy vam ukazu, jak pokracuju.

I am still coughing and stuffed up and therefor I am resting a lot. I started making this crochet doll, something, I had in my head for a while, but never got to it. It's coming along quite nicely, and I am trying to make notes as I go , for I would like to write a pattern for it. I'll keep you updated.




Pred nedavnem jsem na aukci sehnala tenhle stary navijec vlny(druha fotka) a dnes jsem si od jedne clenky naseho Zdruzeni Pratel Vlny dokoupila dreveny "stojanek" (jiste ma cesky nazev ale ja si ho bohuzel nemuzu vybavit :)) Jak uz to tak nekdy byva, zrovna vcera jsem se hodne rozmyslela v obchode, jestli si ho mam koupit ale nechtelo se mi za nej utratit tolik penez. Dnes jsem otevrela email se zpravou, ze je jeden k mani  a to za tretinu ceny!  Proste nekdy se to tak stane........


Not that long ago I bough this vintage wool winder (second photo) on eBay. Today I've got wooden swift from a member of our guild . I believe, that things come to you in certain way and that there is time for it too! I was looking at swifts just yesterday in the store, but decided against it since it was  little pricey.  I opened my email today and there was one available to buy from the guild  for a third of the price I would have paid yesterday. Sometimes the universe just works this way.......




Urcite si mnohe z vas pamatuji na tyhle retro navijece. Ja tedy ano :)
Maybe you remember these, I do :)






 Tady mnohem prehlednejsi fotla z internetu. Na dreveny stojan se nasadi pradeno a to se navine do klubka.
Much nicer photo of above, that I found on internet. You put the skein on the swift and wind it into a ball.



 Syn vcera vyrazil do Campbell River, mestecko asi 40km od nas a tak jsem se snim svezla (navstivila obchod z vlnou)  a za oknem auta si uzila i trosku modre oblohy.  I kdyz bylo asi 7 C. foukal studeny vitr ale ja mam tuhle cestu moc rada, protoze ji vic nez pul vede primo kolem oceanu.

Yesterday my son drove to Campbell River , little town  situated about 40km north of Merville  and I went along.  It was 7C  the wind was cold and I was happy to be inside the car, but....  I love the ocean view!



úterý 22. ledna 2013

Chunky knits

Poslednich par dnu jsem stravila v posteli s hrnky caje a pocitacem po mem boku :) Tyto nadherne pletene kousky vypadaji moc prijemne, mekounce a vyzivaji k tomu aby se clovek zachumlal.....

I spent the last few days in bed with aches and pains, with cups of hot tea and my laptop by my side :)  These "chunky knits"  look very soft, cozy and inviting .....


Za oknem mi rozkvetly hyacinty a ve vaze jsou me ( koupene ) letos prvni  tulipany....je to mozne, ze by se blizilo jaro?  :)

My hyacinths are  flowering and I bought my first tulips this year....could it be, that spring is on it's way?  :)


 Ja vim, ze posledni dva prispevky byly o jelenech a asi si myslite, ze jsem se zblaznila ale vite co se rika " do tretice vseho dobreho" , proto tedy...... dva talire z armady spasy :)

I know I went a bit  "deer crazy"  on the blog the last few posts, but you know the saying  " third time's the charm " , so I present........two plates I found at Salyan :)








 Vnukovi jsem dopletla tento trosku netradicni tradicni Cowichan svetr. Tu tyrkysovou jsem si nemohla odpustit, za prve pro to, ze jsem ji sama cesala, barvila a predla a za druhe, ze jsem chtela "ozivit" jinak dost monotoni barvy.

I finished this not so traditional Cowichan sweater for my grandson. I had to put the turquoise in not just for I carted,dyed and spun the wool, but I also wanted that little color punch in otherwise monotone color scheme.





Na blogu Bunny Mommy jsem nasla popis na tato hackovana srdicka. preklad zkratek najdete treba zde.

I like Bunny Mommy's blog and here is her tutorial for these cute crochet harts.



úterý 15. ledna 2013

I see you......

Tenhle maly srnecek se nam toula po zahrade, myslim, ze je bez mamy i kdyz srncu a srnek tu mame vic, on je vetsinou sam. Nechavam jim venku jablka, zvlast kdyz je snih a chladno jako v minulem tydnu. Vcera se na chvilku zastavil a ziral na mne skrze okno, jako by rikal "kde jsou moje jablicka?" .....a ja nemeskala a sla jsem mu  je nasypat :)) 

This little fellow hangs around all the time, I guess his mother must be gone. I leave apples out for him once in a while, specially when the weather is cold like the last few days. He was watching me this morning, probably thinking "where the heck are my apples today?" ......and I did get up and put some apples out for him :))








neděle 13. ledna 2013

oh deer....

Jak se vam libi muj novy srnec a srnecek? Me se libi moc!

Do you like my new deer? I love them!




 Take se mi libi keramicka sovicka od  svagrove, dekuji Joy! a  keramicka houbicka od dcery (horni obrazek).

 I also like this lovely ceramic owl ornament from my sister in-law, thanks Joy! and ceramic mushroom (above) from my daughter.





 Kdo cetl muj minuly prispevek vi, jake jsem mela dilema. Nakonec jsem tedy koupila nove jehlice, dala se do parani a zacala jak se rika od piky. Pletu velice tenkou vlnou a tak jsem z cisla 4.5mm presla na 3.75mm (jak je mimochodem doporuceno v popisu!!!?) a s vysledkem jsem moc spokojena. Podivejte se na ten rozdil a posudte sami. Pleteni jde pomalu, musim stale pocitat a soustredit se na vzor a tak obcas vezmu do ruky jiny projekt abych se trochu odreagovala :)

 I did go out and bought a new set of needles, ripped my knitting and started over. I am so glad I did, I went from the size 4.5mm to 3.75mm, and what a difference. The shawl is coming along nicely, it is a lot of repetitive counting and I have to concentrate unless there is the odd knit or purl row.  I can see that this is going to take some time, since I am using  fingerling weight yarn.  I am already "sneaking" in some other projects :)






Mnohym  z vas se libila tato( horejsi foto) keramicka miska na prizi, kterou jsem vloni dostala k narozenenam od sve dcery. Tady jsou dva bajecne napady jak si poradit z utikajicim klubickem. Prvni je obycejna stara (ci nova) konvice a tady najdete navod jak promenit drevenou misku.

 Many of you commented on my yarn bowl (above) which I've got from my daughter for my birthday last year. It is ceramic, but here are two clever ideas how you can  make one for yourself. First from an old (or new) teapot and the second one from a wooden bowl

 

 

Preji krasny tyden a zdravim......
Have a wonderful week.....

neděle 6. ledna 2013

. . . You’re a Star!

Nejsopu tyhle susenky nadherne, vyborny napad jak pouzit obycejne vykrajovatko ve tvaru hvezdy! Vice najdete na blogu, kde jsou ukazky vice nez 20 dalsich napadu, jak hvezdicky zdobit. Pouzijte svuj oblibeny recept, myslim, ze testo na linecka kolecka nebo pernicky by se dobre hodilo ale necham to na vas. Jestli tenhle napad uplatnite, zaskocte zpatky a nepiste, jakou meli susenky odezvu, rada se podivam, co jste vytvorili. :)

First, I want to share these cookies, aren't they cute?  What a great idea to use just regular star shape cookie cutter! There is more than 20 other great creations. Let me know if you make some, I would like to see them :)



Prvni dokonceny projekt tohoto roku  Rikke Hat, tentokrat pro mne. Inspiraci jsem cerpala zde, popis jsem si upravila podle vlastni potreby.

First finished project of this year, Rikke Hat, this time for myself. I was inspired by this pattern even though I did make alterations to suit my needs.

.

 Skywalker shawl. Po upleteni asi 15cm si stale nejsem jista, jestli parat a zacit na mensich jehlicich, nebo pokracove v pleteni. Protoze mi to ale stale lezi v hlave a  i kdyz  je to  krajkovy, takze dirkovany vzorek, myslim, ze budu parat  :(   Neni to nic hrozneho, protoze jsem teprve na zacatku ale budu muset dojet vymenit  jehlice za mensi, koupila jsem je specialne pro tuhle vlnu v kontrastni barve, aby se mi lepe pletla, tedy spis pocitala ocka.

I started my Skywalker shawl, but I am not happy with the gauge. I think I'll take it apart and start over on smaller needles. I am  not 100% sure yet, but it's bugging me and I am still at the beginning of this project so it's not really  a big deal. I bough these needles specially for this project (see the contrast color) and I will have to go and exchange them, which is a big of a drag but that's life.





pátek 4. ledna 2013

New year - new project


Novy rok, novy projekt. Brzy vam ukazu co mam nahozeno na jehlicich. Dosla jsem k poznani, ze zivot je moc kratky na to plytvat casem pletenim z nekvalitni prize. Proto tedy smes hedvabi a Merino vlny.  Poridila jsem si take nove bambusove jehlice v kontrastni barve aby se lepe pletlo, ze :))

New year - new project. I will show you very soon what's on my needles now.  I came to a conclusion that  life is short hence you should be using  luxurious yarns! This one feels sooo soft.  By the way I've got new bamboo needles for this project too :))


Rada kupuji mistni vyrobky..... tato prize je  od nas z ostrova.

 I love shopping locally....
Podrobne video ( nemecky) na " kruhove " pleteni Myslim, ze je postup velice nazorny a tak to zvlatnete i kdyz treba neumite nemecky. Druhe video (anglicky) ukazuje zase velice podrobne "krokodyli vzorek".

Few good video tutorials. One in German on how to knit  a "snail". Ha,ha, that's how I call this clever circle knitting technique .  The second one shows how to crochet "crocodile stitch".  Enjoy!





Preji krasny vikend....

 Hope you have a wonderful weekend xo......



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření