sobota 31. března 2012

Doily - Decka

Pred par dny me skolila chripka a tak polehavam, posedavam a obcas i hackuji. Pustila jsem se do teto decky, z materialu, ktery jsem jednou koupila v second hand. Myslim, ze je to vlna ale nejsem si uplne jista. Konecny vyrobek vam snad brzy ukazu, tyhle fotky vznikly uz vcera a dnes je decka zase o neco vetsi :)


I've got the flue few days ago, so I am mostly on the couch resting, which is not that bad since I have some time to crochet. I bought this yarn long time ago in the thrift store and I think that  it's  woo,  but will not know till a wash this piece. I am making a doily and I progressed even more with it, since I took these photos yesterday.




Popis a originalni foto
Pattern and original photo






A na zaver jeste trosku jarni inspirace pro potechu oka  :))

And least but not last,  few pretty pics of spring decoration  ideas  :))
 


images hgtv.ca

středa 28. března 2012

cake pops podruhe

V minulem prispevku jsem vam predstavila pekarnu na mini dortiky. Moc se tesim, jak ji vyzkousim ale..... Dominik  se do peceni vcera pustil z jeho kamaradkou a i  Michaela ( starsiho brachu) to zaujalo. Musim rict, ze se jim moc povedly,  krasne se pekly a zdobeni byla take zabava.   Na me zbylo udelat veceri a doufat, ze  nadseni z teto "novoty"  pomine a  priste to uz doopravdy zkusim ja :)

 I introduced my new baby cakes maker in my last post. I can't wait to try it out but.......yesterday,  my son Dominik and his girlfriend wanted to bake these little treats  themselves, while I was making dinner. Even his older brother was intrigued.  I have to say, they turn out pretty good and  they are pretty easy to make too.  Hopefully I'll make them next time all by myself, when the interest in this novelty will die down  :)

Alex, Dominik a Michael


Co myslite, povedli se?  Ja myslim, ze ano.
What do you think, did they turn out ok?  I think they did.


 Vcera po obede dcera privezla Makeefa,  potrebovala si neco zaridit  a ja si snim uzila hezke odpoledne. Vubec nam nevadilo, ze venku prsi, pekne jsme si hrali doma.  Na fotkach  svaci a vyvadi hlouposti a "babi" mu to dovoli, protoze od toho je babicka, ze ? :)))

Yesterday after lunch, my daughter brought over Makeef, because she had some stuff to take care of. Even thought it was raining, we had a great afternoon, playing indoors. He is having his snack in  these photos, being silly and  why  does "babi' let him do that, because that's what grandma is for, right ? :)))




Mozna, ze se nektere z vas hodi popis na tuhle jarni, hackovanou decku. Ja bych se do ni hned pustila, jen nevim, zda budu  mit jeste cas,  ji do velikonoc dokoncit. Premyslim, ze jeden zajic by jako decka  mozna uplne stacil. 

I hope, that some of you may use this crochet diagram for the spring, table runner. I would like to make it,  but I am not sure,  if I would be able to finish it in time for Easter. Maybe I'll make just a "doily" with one rabbit :))



úterý 27. března 2012

cake pops a jarni vymena

Nevim, jestli  se uz  take v cesku rozmohla manie "lizatkovych" dortiku ale ja jsem uz dele nevydrzela a koupila "baby cakes maker"  Zatim jsem se jeste nedostala k jeho vyzkouseni ale videa na internetu  a me pritelkyne, ktere tuhle pecici  pomucku pouzivaji, hromadne souhlasi, ze upect davku kulatych mini dortiku je brnkacka.  Pridavam video, kde se muzete sami presvedcit. Kdo ale tohle pecici zarizeni nema, muze si klidne kulicky udelat podle tohoto videa.  Testo je sice jine ale konecny vyrobek  vypada stejne. Upeceny korpus se rozdrobi a spoji kremem (muze byt i libovolna marmelada) Nechate vychladit, pak udelate kulicky, ktere  zdobite stejne, jako upecene dortiky.

I finally cave in and bought this "baby cakes maker". ( I was able to buy it in our town and not from the internet)  This seems to be the latest craze :)  I didn't even have time to try it out yet, but it is suppose to be ( according to this video  and my  friends, who own this little gadget) real simple task. You can make them without this  maker like this.  It is slightly different, but the end result looks the same.


Na internetu je spousta inspirace a tady je par ukazek, jak lze tyhle sladke jednohubky nazdobit.

I found lots of inspiration on Flickr.




 Flickr images


Konecne take vkladam fotky z jarni vymeny, kterou z organizovala Helenka. Tahle krasna hackovana vajicka jsem dostala od Janicky a jeji sestry Helenky, ktera sice nema svuj blog ale hackovat umi naramne! Holky mockrat dekuji :)

These beautiful crochet eggs arrived from Jana and her sister Helena, who made them.  My friend Helena organized this awesome Spring swap at her blog. Thank you all!





A tady je zajda, ktery pro zmenu putoval ode mne az k Elisce do daleke Australie  :)

And this is "spring rabbit"  I made and sent to Ella  all the way to Australia :)


pondělí 19. března 2012

lazy weekend

 Liny vikend, pocasi sice slunecne ale zima,zima.  Dnes rano  popadaval snih ale ted uz zase slunicko krasne sviti.. Kdyz je clovek doma v teploucku, skoro by myslel,  ze je venku jaro :)  Kytky v kvetinacich vesele kvetou a ja doufam, ze je brzy budu moc vysoupnout ven.

Just a quick post today. We had somehow lazy weekend, the weather is still cold but at least mostly sunny. It was snowing lightly this morning, but now it's bright and sunny again. If you are inside,cozy and warm, you would thing it's spring . My potted flower are all in bloom and ready to be place outdoors.


Snazim se jist zdrave, zahajila jsem ocistnou jarni kuru. . Snidane :  rozmixovane
jahody, banan, spenat, papaja, mandlove mleko a voda.


 Trying to stay and eat healthy, doing spring cleanse. Morning smoothie:
strawberries, bananas, spinach, papaya, almond milk and water. 




 mnnnn  :)




 Skleneny talir a svicen poslouzi jako podstavec na dort. Dort ale nebyl a tak se na slunicku alespon vyhrival maly kolousek :))

Glass plate and candle holder can serve as a cake pater. I didn't have any cake so this  little Bambie was happy to be int the shot :)



Doufam, ze jste vsichni meli krasny vikend.....
 Hope, you all had a wonderful weekend.....

středa 14. března 2012

Stormy Monday

V pondeli se prez nase udoli prehnala vichrice.  Podle zprav vitr skoro dosahl stupne hurikanu.Tisice lidi byli (a jsou) bez elektriny a neobeslo se to bez skod.  Nam vypadla elektrina v pondeli v sest rano a teprve v utery v devet vecer byla obnovena.  I kdyz mame kotel na drevo, neni nam to moc platne, protoze teplo je rozvadene elektrickym "fenem" Nastesti v loznicich v prvnim patre bylo celkem ok, protoze teplo stoupalo i bez tlaku. Bez elektriny take nemame vodu, protoze ji ze studne privadi elektricka pumpa, take sporak je elektricky a pak uz zbyva jen obava,jestli vydrzi dva plne mrazaky a rybicky ve dvou akvarkach :) Dcera bydli primo ve meste a tak meli stesti , byli bez elektriny jen asi 4 hodiny. Takze jsme u nich pobyli v pondeli vecer a zvladli jeste kino, aby jsme se nenudili. V utery jsem u nich "uradovala" cely den, pripravila pro vsechny veceri a tak jsme se tam navecer sesli opet v cele sestave. Nastesti, jak uz jsem psala, nam v utery v devet vecer telefonicky oznamili, ze elektrina je obnovena i kdyz jak jsem zjistila pozdeji,  jen v horni casti skoro 5km ulice, kde bydlime.  Chudaci "spodni sousede" byli stale bez elektriny.  No a aby toho nebylo malo, dnes, ve stredu , uz zase radi vitr na novo, cele rano padal snih, ktery se ted nastesti promenil na dest. Jeden strom minul tesne nas dum, kdyz se v pondeli v pulce prelomil a tak se jen modlim, at tu dnesni vetrnou bouri prezijeme bez uhon.

Near-hurricane force winds battered our valley Monday. Thousands of people were without power. We lost our on Monday morning and it was restore on Tuesday at 9 pm. For us it means no heat and no water, which is very essential. One tree snapped in half and fell, missing the house just by few inches.   Luckily our daughter lives in town and their power was out for only 4 hour, so we spent Monday evening there, went to see a movie and return  to semi-warm bedrooms on thee first floor, where the heat was still able to rise from our wood furnace. The air is force through the house with an electric blower so the main floor was already about only 13 C. I spent most of Tuesday at my daughters house,  made dinner for everyone and we all gathered there again in the afternoon. We've got a phone call from the Hydro company that our  power is back on at 9pm. Yay!  Hooray!  Then,  there was snow this morning, but  is  raining now. Still blowing pretty strong and warning was issued for another stormy day. I am trying to stay positive and hope we'll survive with no damage.



Dnesni rano
This morning.




Nektere lode to odnesly :(
Not so lucky boats  :(


 Vice tady.
More here.




sobota 10. března 2012

Bagels

Vcera jsem  pekla bagels a tak  mne napadlo pripravu vyfotit, protoze postup vyroby tohoto peciva je v Cechach trosku netradicni. My je mame moc radi, delam je z celozrne mouky v domaci pekarne ale muzou byt jen z bile mouky a klasicky zadelavane. Testo ma byt tuhe, rekla bych  konzistence jako na vanocku.

DOMACI BAGELS
1 1/2  hrnku vody
1 lzice cukru
1 lzice oleje
1 1/2 lzicky soli
2 lzicky instatniho (suseneho) drozdi
4 hrnky mouky (ja davam 1 hrnek bile a 3-4 hrnky celozrne)
rozslehane vejce a sezamova seminka na posypani

Zadelame testo a nechame vykynout, potom rozdelime na 8 dilu a utvorime  bulky. Ty nechame asi 15 minut odpocinout. Mezitim si dame varit vodu do velkeho hrnce,  pridame asi 3 lzice cukru. Rozehrejeme troubu na 200 C. Potom rukojetí vařečky vytvořte uprostřed kazdeho bagel otvor,  nasuňte na vařečku a několikrát jí zatočte, abyste otvor rozšířili. Ja otvor delam prstem, bagel stejnym zpusobem zatocim az se dira zvetsi na potrebnou velikost :)  Voda v hrnci se ma mirne varit. Bagely nechte sklouznout do vroucí vody (asi po čtyřech kusech) a minutu  je povařte,  obraťte a povařte dalsi minutu.  Lehce se nafouknou a utvoří se na nich pevnější ‚kůžička‘. Vyjměte děrovanou naběračkou a nechte důkladně okapat.
 Plechy vyložte papírem, bagely pomazte rozslehanym vejcem, posypte sezamovymi seminky, kořením a nebo mákem, vložte do trouby a pečte zhruba 20-25 minut.

I made bagels yesterday and remembered to take pictures. So, here they are :)  I used this recipe, but substituted the bread flour for 1 cup white flour and 3-4 cups whole wheat flour.   They were delicious and it was definitely worth it to make them at home.




 Latky na kabelku, kterou jsem se dnes chystala usit, bohuzel jsem se k tomu nedostala, tak snad zitra.......

Today, I was going to make a bag from these fabrics, but ended up doing other things instead. Maybe tomorrow........
 A jeste moje nova kabelka, i kdyz tu,  zmeho minuleho prispevku, bych brala radeji.  Bohuzel byla  vyprodana  :(

And my new purse, since the one from my last post,  sold out :(

Krasnou nedeli vam vsem preje Monika.
Hope you have a wonderful Sunday.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření