sobota 27. února 2010

Tvaroh

Myslim,ze uz jsem se tady zminovla,ze si doma delam jogurt.Je to velice jednoduche a i kdyz ja  mam elektricky jogutrovac, muzete si jogurt udelat i bez nej(ja vyrabela jogurt cele roky bez jogurtovace).Ted mam tenhle laciny model,male sklenicky s kterymi se prodava nepouzivam,postavim do jogurtovace 2-3 litrovou sklenici a priklopim vickem.Pracuje to skvele. Vyroba je naprosto jednoducha a podle me neni nad cerstvy jogurt :))
Take jsem se pustila do vyroby podmasli a tvarohu.
Mleko se zahreje na potrebnou teplotu a prida se podmasli,za nekolik hodin,kdyz se bakterie rozmnozi,premeni mleko v podmasli.To muzeme ulozit do chladu a zacit konzumovat.Kdyz ale nechame podmasli dale zahrivat premeni se nam na tvaroh.Musime ho potom nechat "vykapat" na pozadovanou hustotu a vysledek opravdu stoji za to :))

Na obrazku ma oblibena svacina.Domaci chleba s tvarohem a mlade vyhonky.

I think I already posted about making yogurt at home. It is really easy. I do have an electric yogurt maker, but you can do it without  it as well.
I am also making butter milk and quark cheese lately. You have to warm the milk to 84 degrease and then let it to cool to the room temperature. I use about 2l of milk and about a 1/2 a cup of butter milk to start the process. You mix it together and let it sit in a warm place. In about 12 hour you will have a full jar of butter milk. You don't have to do anything. Just put it in the fridge to stop the bacteria to work and enjoy. If you want to make the quark cheese, you let it go for 24 hours or more till it gets thick. Then it's done and all you have to do is to strain it to separate the whey and the cheese. I use cotton bag a sew, but any clean cloth would work. Just put it in  a strainer and let the gravity work. It is worth to try.

Below is my favorite snack. Homemade bread with quark cheese and green sprouts.


Zitra konci soutez o sadu blahoprani,preji vsem ucastnikum hodne stesti :)
Posted by Picasa

středa 24. února 2010

20

Chtela jsem zacit slovy "vcera jsme oslavili" ale spis se asi hodi rict vzpomenuli.
23.2. 2010 to bylo prave 20 let od naseho prichodu do Kanady.Vetsinu meho "dospeleho"zivota jsem tedy prozila zde a tak se tady dnes citim vic doma nez v cechach,kde ale mam a vzdy budu mit sve koreny a kam se rada vracim.Neni pro mne dulezite kde ale jak jsme tech 20 let prozili a tak to bylo velmi nostalgicke vzpominani.



Tereze byly 3 roky,synove se narodili az tady a vsichni tri vyrostli tak rychle az se mi z toho taji dech.Dnes uz mam doma jen nejmladsiho syna Dominika a plne si ho uzivam.Vim,ze deti jsou nam svereny jen na maly pomijivy okamzik a ten musime jak se rika chytnout za pacesy, protoze nez se clovek nadeje z tech sladkych malych clovicku je najednou clovek,ktery si zacina budovat svuj vlastni zivot.


 

Tohle je asi 10 let stara fotka,oh jak rada bych se snimi zase "uvelebila"na palande a cetla jim pred spanim:))
Musim ale po pravde priznat,ze jeste dnes i kdyz je Dominikovi 13 let me obcas necha abych mu cetla z knizky,kterou ma prave rozectenou ......



Posted by Picasa

neděle 21. února 2010

Giveaway - Soutez

Zucastnese se meho prvniho losovani o cenu.V tomto pripade sadu 5 blahoprani s motivy mych obrazu.
Enter my first giveaway.Set of 5 cards with my paintings.
To enter:
Leave a comment here in the comments section to win by February 28. Winner will be chosen at random and posted on March 1st.
To increase your chances of winning:
One entry except with another added way to win... Blog about this giveaway with a link to this post (feel free to use the pictures from this post), put it on Facebook, MySpace, Twitter, or however else you can get the word out! You can then leave a comment for each time you have posted somewhere online about this giveaway. So, say you leave a comment, then blog about it, then put a link of Facebook and MySpace, you can enter 4 different comments in the comments section and you would have FOUR (!!) chances to win! Additionally, become a Follower of Moničino kreativní tvoření and leave an extra comment for that as well. If you are already a Follower, you can leave an extra comment also. :) Good luck and don't forget to leave your name and email !!
Jak se zucastnit:
Zanechte komentar k tomuto clanku v sekci komentaru.Soutez skonci 28 unora.Vyherce bude vylosovan 1 brezna.
Je dovolen jeden komentar ale muzete jich zanechat vic jestlize:
Napisete o teto soutezi na svem blogu a pridate link.(Muzete pouzit tyto fotky.)Dale muzete nechat komentar za kazde dalsi zverejneni teto souteze na internetu s odkazem na muj blog.Treba na Facebook ,My Space,Twitter,Living a tak podobne.Dalsi komentar muzete zanechat jestlize se prihlasite na muj blog jako pravidelny ctenar a nebo jestli uz jste pravidelnym ctenarem :))
.
Mnoho stesti a nezapomente pridat jmeno a email !
Posted by Picasa

čtvrtek 18. února 2010

Vsedni radosti

Doufam,ze jste si hezky uzili Valentyna,ja jsem od Neila dostala tyhle nadherne ruze a čokoládové bonbóny o ktere jsem se samo sebou se vsemi podelila:)

Makeef roste jako z vody,tady predvadi novou cepicku.Pletu k ni jeste svetrik.


Poslednich par dnu je tady nadherne.Podle kalendare Krasne pani byl dnes vhodny den na sazeni rajcatovych seminek.Takze jsem se pustila do prace a seminka rajcat,parik,bazalky a dalsich bylinek a zeleniny jsou v hline za oknem kde jim ted budu zpivat "vstavej seminko holala"........ :))
Posted by Picasa

neděle 14. února 2010

Doma

Moc a moc dekuji vsem za gratulace.Rodinka uz je doma a tak jsme vcera,hned jak jsem dovarila pro maminu hrnec slepici polevky vyrazili na navstevu. Makeef neplace, hezky ji .........a spi a spi.No proste dokonale miminko :)))
3kg 175g a 50.8cm

Thank you all for the warm wishes!  The family is home from the hospital, we had a great visit yeasterday right after I made a big pot of chicken soup for the new mom. Makeef is great, he doesn't cry, he is eating good and he sleeps and sleeps.....in all he is a perfect baby :))
3kg175g and 50.8cm

Posted by Picasa

sobota 13. února 2010

Je to kluk

Konecne jsem se dockala.V patek 12.02.ve 22:41 se me dceri a jejimu partnerovi narodil chlapecek ,ktery nejspis dostane jmeno Makeef.Velice si vazim toho,ze me Tereza tolik duveruje a prala si abych spolu s tatinkem Ryanem byla u porodu.Byl to neuveritelny zazitek ktery si ulozim do srdicka a nikdo ho odtamtud nedostane.





Maminka i baby jsou zdravi,tatinek s nimi travi dnesni noc v porodnici a uz zitra,kdyz bude vse v poradku si je odveze domu.






Pysna babicka :))
Proud grandma :)

Posted by Picasa

pátek 12. února 2010

Winter Olympics 2010-Zimní olympijské hry 2010 - Vancouver, Kanada

Dnes se rozjizdi,tolik ocekavane.......... Zimní olympijské hry 2010:))

Maskoti

Myslim,ze nemusim nic dodavat.Dominik a Michael odjizdi v pondeli do Whistleru.Dominik tam vystoupi s tanecni skupinou v programu ‘HEAT THE STREETS 2010’ a u nas v udoli Comox(Comox valley) jaro klepe na dvere.
Posted by Picasa

čtvrtek 11. února 2010

Luizas Feelings

Pokud se chcete zucastnit losovani o nadherne "vecicky",jdete se podivat k Luize na jeji blog a zanechte tam komentar.

Take moc a moc dekuji Sarce za oceneni meho blogu a posilam ho dal vsem tem nadhernym blogum,ktere tak rada navstevuji.

středa 10. února 2010

Ovečka -plstění jehlou

Dalsi plsteni jeholu,tentokrat jsem vypracovala malou figurku ovecky :)Moje prvni 3D postavicka ale plsteni jsem naprosto propadla takze urcite ne posledni.


Another needle felting project, this time I made this little lamb :) I am absolutely hooked!


Posted by Picasa

úterý 9. února 2010

Udelejte si Sock Monkey :)

Vcera se prihnala na navstevu Tereza.Nez jsem stacila ukoncit rozhovor na Skype,mela nastrihane nove potahy na polstarky na sedacku a sedela uz u stroje a sila.Potom se pustila do tehle hracky :)Vidam ted vsude vselijake Opicky z ponozek a tohle je hodne podobna varianta originalu.Ten mel cervenou barvu na pate a ta vlastne tvorila pusu.
Nelson-spolecnost na vyrobu pletenin se v roce 1953 zacala soudit o pravo patentovat navod na vyrobu tehle opicky z jejich ponozek a v roce 1955 soud vyhrala.Nicmene prvni opicky se objevily uz v roce 1932.

Oci a pusa jeste cekaji na dokonceni,usi posadila Tereza trosku vysoko ale to vybec nevadi,kazdy "kousek"je vlasne takovy maly original.


Na you tube najdete videa s postupem

V pripade,ze usoudite,ze musite take takovou opicku mit,preji prijemnou zabavu :)
Posted by Picasa

sobota 6. února 2010

privolavani jara

Tady je par srdicek ktere jsem vcera naskrobila.





Prinesla jsem si par kytek domu aby bylo veseleji. Krokusy a snezenky uz kvetou venku a ostatni je dohani,vcera jsem v parku videla narcisky kterym chybelo jen malo do rozkvetu.U me na zahradce je zeleno ale zatim nic zatim nekvet.e Meli jsme rekordni, nejteplejsi leden ale deste jsme si uzili az az. Ted se prave vyhlizim duhu......prsi a sviti slunicko :)





Hiacint vcera vykvetl doslova pred ocimaza.

Posted by Picasa

Hackovana srdicka

Protoze se kvapem blizi Valentyn,pridavam par popisu na hackovana srdicka a preji vsem krasny weekend:))
Tady jeste jedno uzasne album od Helci.


Posted by Picasa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření